Сејшели забранили крстарења до краја 2021. године

АТЛАНТА: Сејшели су забранили крстарења до краја 2021. године како би спречили ширење корона вируса, пренео је Си-Ен-Ен.
s
Фото: Youtube Printscreen

Још увек није познато да ли ће путницима бити дозвољено да на острва долазе авионом.

Сејшели су се 2013. године заједно са неколико других острва у Индијском океану, укљућујући Маурицијус, Реунион и Мадагаскар, формирали туристичку организацију Острва ваниле, како би заједничким снагама подстакли туризам у региону. Острво је популарна дестинација за познате личности већ годинама, а забрана крстарења представљаће велики ударац за економију.

Због тога су власти најавиле помоћ хотелима, одмаралиштима, туристичким агенцијама и свима онима који ће бити погођени овом одлуком, укљућујући повољне позајмице и државне субвенције.

Ипак, они који су се надали да ће отпутовати на острва у току ове и наредне године врло вероватно ће имати друге опције. Европска унија већ разматра отварање граница између њених чланица, док су неке земље, попут Грчке и Италије, већ најавиле планове за опоравак туризма у овогодишњој летњој сезони.

Још један могући модел је "путнички мехур" који подразумева туризам између суседних земаља које ће између себе повећати број летова и смештајних капацитета. Такав модел већ су усвојиле Естонија, Литванија и Летонија, док Аустралија и Нови Зеланд разматрају да учине то исто.

EUR/RSD 117.5863
Најновије вести