Шокантне цене пића и хране на Хрватском приморју

Иако данас стварно сви знамо да се и у Дубровнику може попити кафа по нормалној цени, под условом да се склоните од Страдуна, још увек постоје они које ће, након година и година исте приче, суштински потрести цена одређених добара и услуга на хрватској обали, преноси Радио Сарајево
dubrovnik, pixabay
Фото: Pixabay

Управо је то случај у Туристичком насељу Затон код Задра, пише 24 сата. За аутомобил који је ушао у 13.20, а изашао у 19.49 наплатили су 33 евра што је уједно и цена дневне карте за период од 6 до 18 сати. Након тога, сваки сат наплаћује се око три евра.

Високе су и цене хране. На Хвару парче пице кошта четири евра, а за један од најскупљих хамбургера издваја се и по 20 евра. На хварској плажи Боњ, порција помфрита је шест евра, а сендвич чак 13 евра. Три децилитра точеног пива јефтиније је и од сендвича и од помфрита и кошта око четири евра.

Домаћи гости се често шокирају и на тржницама где килограм грожђа кошта пет евра, смокве су четири евра, а лубеница један евро по килограму.

На Хвару се и обичан еспресо у кафићу плаћа нешто више од два евра, флашица воде нешто више од три евра, а кугла сладоледа два евра.

Северни Јадран традиционално је и јефтинији. Мало точено пиво кошта три евра, пица шест, а кугла сладоледа око једног евра, пише 24 сата. Кафа с млеком кошта између евро и по и два, но нађе се и она за три евра, на пример у хотелу Милениј.

Славко
02.08.2018 • 15:36
Кој ве тера на море?
EUR/RSD 117.5934
Најновије вести