Тара сафари - нови излет Војне установе "Тара"

БЕОГРАД: Војна установа "Тара" од ове године организује излет "Тара сафари", који туристима пружа могућност да кроз четири организоване туре, аутобусом и војним камионима, обиђу бројне видиковце и остале скривене пределе планине на које се тешко може стићи самостално и без водича.
Tara planina/Jutjub
Фото: Јутјуб/Тара планина

Директор Војне установе Љупко Ћировић истакао је да је ове сезоне, као и претходних година, много тога урађено на унапређењу туристичке понуде, те да је ове године осмишљен слоган "да нам породица буде здрава", а у том циљу уведен програм "Тара сафари".

Наши рекреатори и аниматори имају задатак да подстакну госте хотела да свој годишњи одмор проведу кроз активност у природи, на турама пешачења, целодневним и полудневним излетима, спортским дружењим и бројним другим активностима које доприносе побољшању здравља и прикупљању позитивне енергије, казао је Ћировић.

Како је рекао, једна тура пружа прилику да се обиђу локације Соколац - Лађевац - Манастир Рача,наводећи да се једна група превози хотелским аутобусом, а друга војним камионом.

Група која се определи за превожење аутобусом, иде путем од Бајине Баште до Манастира Рача, а затим, након обиласка манастира, следи шетња у дужини од два до три километра узводно обалом реке Раче до лековитог изворишта Лађевац на десној обали реке, саопштило је Министарство одбране.

Како се наводи, након преласка моста на левој обали, групе мењају превозно средство тако да сви имају прилику да се упознају са вожњом војним теренским возилом, којим се наставља пут кроз шуму до Соколине, а затим се обилази видиковац Соколац, након чега је планиран повратак у хотел преко Рачанске Шљивовице и Хајдучке чесме.

Туре које су у понуди Војне установе „Тара“ омогућују посетиоцима да обиђу најпознатије видиковце као што су Соколац, Ослуша и Оштра стена, али такође имају и "сафари туру“ замишљену као комбинација вожње и планинске шетње.

Ова тура обухвата излет преко Мокре Горе и Дрвенграда са обиласком Ивера и врха Гавран, као и највишег врха Таре - Збориште на надморској висини од 1.544 метра.

"Тара сафари“ пружа могућност обиласка дестинација Митровац и Перућац, одакле обалом Перућачког језера посетиоци имају могућноста да обиђу видиковце планине Тара, и то Јањач, Сјенич, Биљешка стена и предео изузетних лепота Предов крст.

EUR/RSD 117.3087
Најновије вести