У Бањалуци отворен хотел Мериот

БАЊАЛУКА: У Бањалуци је синоћ отворен хотел "Кортјард бај Мериот", највећег светског хотелског бренда, са четири звездице и 118 савремено опремљених соба.
m
Фото: Youtube Printscreen

Овај први брендирани хотел у РС има вишенаменску мултимедијалну конференцијску салу са око 200 места, ресторан са више од 100 места, велнес, фитнес салу, подземну гаражу и друге садржаје прописане строгим стандардима овог ланца, преносе Независне.

Хотел су свечано отворили српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, председница Републике Српске Жељка Цвијановић, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и власник хотела "Кортјард бај Мериот" Мишо Кузмановић.
Додик је након свечаног отварања рекао да су Бањалука и цела Република Српска у интензивном развоју, истичући да је задатак власти да шири и развија инфраструктуру, а на приватном сектору да гради овакве објекте.

Верујем да ово није једини објекат и да ће их бити још. То значи да ће Бањалука бити занимљива и другим брендовима да се појаве на овом тржишту, истакао је Додик.

Цвијановићева је рекла да је Бањалука већ препозната по својој великој, значајној и богатој туристичкој понуди, као и да обилује бројним културним догађајима и манифестацијама.

Бањалука заслужује да има један овакав објекат - светски бренд, који ће целу Републику Српску учинити доступнијом и видљивијом свим потенцијалним гостима, истакла је Цвијановићева.

Кузмановић је рекао да је "Кортјард бај Мериот" први изграђени брендирани хотел у Бањалуци и Републици Српској, истичући да је ово највећа промоција града Бањалуке и Републике Српске.

Он је рекао да је Мериот интернешенел највећи светски хотелски ланац са око 7.000 хотела у 131 земљи.

Највећи светски хотелски бренд Мериот интернешенел и домаћа компанија ММИ Развој пројеката, потписали су крајем 2017. године франшизни уговор о отварању хотела у Бањалуци.

Мериот је и регионални лидер у хотелијерству, с хотелима у Сарајеву, Београду, Загребу и Скопљу.

EUR/RSD 117.5845
Најновије вести