САРА ЈО И ДУЊА ЈОВАНИЋ Забава и смех „на точковима“

Поп певачица Сара Јовановић и инфлуенсерка Дуња Јованић оствариле су се још пре неколико година као веома успешне девојке у својим пословима. Сару је публика заволела због специфичног музичког израза и стила који негује од првог наступа на телевизији, а Дуњу због шарма и аутентичног приступа у представљању јавности и промовисању различитих брендова.
1
Фото: Марко Каровић/К1 Промо

Осим што важе за једне од најуспешнијих на домаћој сцени, ове две девојке слове за веома добре пријатељице. Управо из њиховог пријатељства проистекао је и први заједнички телевизијски пројекат у којем их гледамо од пре неколико месеци. Наиме, ове две популарне девојке су се прикључиле тиму К1 телевизије, на којој се емитује њихова заједничка емисија „ЈоЈо на точковима“.

Пролазећи кроз разна места у Србији њих две се упуштају у занимљиве авантуре и учествују у активностима у којима их публика до сада није гледала. Гледаоцима су понудиле смех и добру забаву, али и прилику да их упознају „на точковима“ и у различитим издањима. У интервјуу за Дневников ТВ магазин Сара и Дуња причају о томе шта их је, након позива продукције К1 телевизије привукло да раде заједничку емисију и шта њихов пројекат разликује од свега осталог што гледамо на малим екранима.

Дуња: С обзиром на то колико смо Сара и ја блиске и уклапамо се и приватно и пословно, дефинитивно није било пуно размишљања након што је стигао предлог телевизије да радимо своју емисију. Полазна тачка нам је био влог јер су нас људи обе доживели на посебан начин и заволели кроз влогове на јутјуб каналу. Ова емисија се разликује по непосредности, спонтаности и дивној енергији која је била присутна са обе стране камера.

Сара: За неколико година дружења имале смо прилике да се нађемо и у разним кампањама, али никада до сада нисмо радиле ништа слично оваквој врсти емисије. С обзиром на то да се концепт базирао првенствено на забави и спонтаности, није нам требало много да се одлучимо да ли ћемо се упустити у ову авантуру. Обилазиле смо места које до сада нисмо имале прилике да видимо и често смо излазиле из сопствене зоне комфора: бројни изазови, тешки и необични задаци, али, најважнија ствар, пуууно смеха! Бескрајно смо захвалне K1 телевизији која је препознала нешто посебно у нама двема као дуу.

Да ли је и колико дугогодишње пријатељство које негујете допринело да крајњи ефекат емисије буде спонтанији и искренији од оног што имате унапред испланирано?

Дуња: Наравно да јесте. Мислим да је наш отворен однос и дугогодишње пријатељство нешто што је круцијално за овакав формат. Да се не познајемо тако добро не бисмо знале како да помогнемо једна другој у одређеним ситуацијама. Осим наше енергије испред камере, јако је битно да цела екипа има добру енергију, а ми смо заиста имале ту привилегију да радимо са правим професионалцима и предивним људима иза камере.

Сара: Атмосфера дефинитивно не би била иста да смо овакав тип емисије радиле саме. Kада радите у пару то одмах повлачи већу полетност, опуштеност, енергичност... Верујем да је продукција, гледајући влогове, у којима смо се нашле Дуња и ја, рачунала и на тај веома важан фактор.

Дуњу је публика већ навикла да гледа на „точковима” на Јутјубу, а колико је вама Саро ово необично искуство и да ли вам је тешко да се публици представите у различитим ситуацијама, у којима вас до сада нису гледали?

Сара: Kао што сам споменула, фокус овог пројекта је био пре свега на спонтаности и нашем односу. Одређени изазови јесу били необичнији, али све је некако текло глађе због тога што ми је партнерка тако блиска пријатељица. Исто тако морам да споменем фантастичну екипу која стоји иза ове емисије са којом смо кликнули од првог снимајућег дана.

Дуња, будући да је публика и иначе у вашим влоговима на Јутјубу навикла да вас гледа „на точковима”, колико вам ово даје могућност да вас додатно упознају и виде у неком другом светлу?

Дуња: Публика нас је и раније доста познавала, али сада ће нас упознати у другом светлу, пре свега зато што смо се у овој емисији нашле у разним ситуацијама решавајући неке задатке, кроз које смо морале да се суочавамо са неким својим највећим страховима. Имале смо прилике да видимо колико смо добре у томе, као и да пробамо много тога што до сада нисмо.


Србија из другог угла

С обзиром на то да вам је емисија омогућила да путујете по различитим деловима Србије и упознате је из другог угла, шта бисте рекли, каква је наша земља? И где вам је било најлепше, најзбудљивије?

Сара: Једно од најлепших места које смо имале прилике да посетимо је дефинитивно Засавица - невероватан резерват природе коме ћемо се сигурно вратити чим пре. Али мислим да примат у нашем срцу води Прибој, где нисмо само доживеле два презабавна дана, већ смо упознале људе чије су нас приче дирнуле и инспирисале на више нивоа. Управо је то чар оваквих снимања.

Дуња: Једна од најлепших ствари током снимања емисије јесте била прилика да упознамо Србију на другачији начин. Већину места која смо обишли на снимању нисам до сад посетила, а упознали смо дивне људе. И мени је посебно био драг Прибој и породица коју смо тамо упознали. Гледаоци ће имати прилику да погледају ту причу у последњој епизоди прве сезоне.


Имајући у виду да у емисији пролазите кроз разне изазове и стављате своје страхове на тест, која је од вас две је храбрија за сва искушења и да ли сте до сада имале несугласице у вези са тим шта треба, а шта не треба да снимате?

Сара: Чини ми се да смо се обе сусреле са изазовима који су нам више или мање пријали, али смо се увек трудиле да померамо сопствене границе и да се прилагодимо свакој активности. Додуше, кад год је задатак подразумевао висину, не могу да се похвалим претераном јунаштву (смех). Али ако ми је у нечему помогла ова емисија, онда је то дефинитивно да разбијем свој страх од висине.

Дуња: Нису постојале несугласице у вези са тиме шта треба да се снима, а шта не. Снимало се апсолутно све. Што се тиче страхова, обе их имамо, али се другачије носимо са њима. Дефинитивно, оно што ће обележити прву сезону јесте Сарин страх од висине, јер њој у одређеним моментима уопште није било лако.

 Где ћемо вас до краја сезоне гледати и у каквим ћете се све изазовима наћи у емисији?

Дуња: До краја сезоне идемо са севера ка југу Србије. Гледаћете нас мало на небу и мало на земљи. Не бих ништа откривала даље, мислим да сам вам тиме рекла довољно (смех).

Сара: Авантура парк у оквиру Виминацијума, спуштање са литице, вожња авионом са Миланом Kалинићем су само део задатака које ћете гледати у наредним епизодама. Умало да заборавим да смо биле изненађујуће добре и на рафтингу! Иако сам почетак те активности није обећавао (смех). Видећете и зашто!

Владимир Бијелић

фото: Марко Каровић/К1 Промо

 

 

EUR/RSD 117.3271
Најновије вести