АМАЗОН ЋЕ УСКОРО ДРОНОВИМА ДОСТАВЉАТИ ЛЕКОВЕ Ево за колико времена ће медикаменти стизати купцима на кућну адресу

СИЈЕТЛ: Компанија Амазон саопштила је данас да купци у граду Колеџ Стејшн у Тексасу од сада могу да добију лекове на рецепт уз помоћ дронова, који ће им испоручити медикаменте у року од једног сата од наручивања.
lekovi ilustracija/pixabay.com
Фото: pixabay.com

Програмирани дрон ће долетети на адресу купца, спустити се на висину око четири метара и испустити заштићени пакет са лековима, преноси АП.

Амазон каже да ће купци моћи да бирају између више од 500 лекова, међу којима су уобичајена средства за стања попут грипа или упале плућа, али не и контролисане супстанце.

Калифорнијска компанија тврди да ће њени дронови летети на висини од чак 120 метара пре него што су почну да се спуштају до куће купца, а пре испуштања пакета са висине ће проверити да ли се у зони испоруке налазе деца, кућни љубимци или било која друга препрека.

Амазоново одељење Прајм Ер почело је лане у децембру да тестира испоруке обичних предета за домаћинство дроном у градовима Колеџ Стејшн и калифоријском Локфорду.

Неке компаније су и раније изразиле жељу да користе дронове у комерцијалне сврхе, али наилазе на препреке од стране америчких регулатора који желе да се увере у безбедност коришћења дронова.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести