Бил Гејтс: Вештачка интелигенција мора бити доступна свима

ПЕКИНГ: Како тензије између Кине и САД не јењавају све се чешће могу чути гласине и о трци у наоружању између две државе на пољу вештачке интелигенције, а суоснивач Мајкрософта Бил Гејтс недавно је рекао да не може да схвати како би раздвајање или ограничавање научних истраживања уопште функционисало.
12
Фото: Tanjug/ AP Photo/Mark Schiefelbein

"Не можете да носите поруке које ћете делити другима, а које кажу да не смете некоме нешто да дате, јер му је бака Кинескиња. То неће функционисати", истакао је Гејтс на конференцији "Блумберг њу економи форум" у Пекингу.

САД је дуго имала користи од отвореног дељења резултата научних истраживања, што је и даље огромна предност, посебно на пољу вештачке интелигенције, преноси Б92.нет.

Гејтс је потпуно уверен да за такав приступ не постоји алтернатива.

"Ко год буде имао отворен систем, биће у огромној предности. Можете потпуно да игноришете све који ће покушати да затворе своје системе", поручио је он.

Гејтс је посетио Мајкрософтов истраживачки центар у Пекингу, који се бави управо вештачком интелигенцијом.

Он је нагласио да је дељење резултата научних истраживања један од разлога што су запослени у том центру и дошли да раде за Мајкрософт и додао да би они отишили да раде негде другде да није таквог приступа.
 

EUR/RSD 117.5618
Најновије вести