КРЕЋЕ КОЛОНИЗАЦИЈА СВЕМИРА Трамп враћа астронауте на Месец

Председник Сједињених америчких држава Доналд Трамп је потписао „Директиву 1 свемирске политике Беле куће“, којом се национална свемирска политика мења и отвара према сарадњи НАСА са приватним сектором.
Mesec  Foto: nasa.gov
Фото: nasa.gov

Ово за циљ има прво повратак астронаута на Месец, а затим би уследиле људске мисије на Марс али и даље у свемирска пространства...

Нова америчка свемирска политика тражи од НАСА да „осмисли и спроведе иновативан и одржив истраживачки програм у сарадњи са комерцијалним и интернационалним партнерима, како би омогућили људску експанзију широм Соларног система и назад на Земљу донели нова сазнања, прилике и могућности“, што се тумачи као камен темељац за будућу колонизацију Марса али и, што да не, неких других планета након тога.

„Директива коју потписујем ће направити нови фокус америчког свемирског програма на истраживање и открића. Она означава први корак ка повратку наших астронаута на Месец по први пут после 1972. године и овај пут тамо нећемо оставити само заставу и трагове стопа, него ћемо створити темељ за људске мисије на Марс и, можда једног дана, на многе друге, удаљеније светове...“, изјавио је председник Трамп.

Фото: pixabay.com

Више информација о тренутним мисијама, програмима и активностима НАСА прочитајте на њиховом званичном интернет сајту...

А. Г. 

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести