Модератор Фејсбука: Превртао ми се желудац од снимака

МЕНЛО ПАРК: Бивши модератор у Фејсбуку открио је да је радећи свој посао осам сати дневно гледао "најгоре ствари које људи каче на ову друштвену мрежу, како остали не би морали да их гледају".
њ
Фото: Pixabay.com

Мушкарац, који је желео да остане анониман, испричао је за "Вајс" о садржају са којим се сусретао свакодневно, а "од кога му се превртао желудац", пренео је сајт indy100.com., лондонског листа Индепендент.

Виђао је, како је испричао, тела преминулих, убиства, врло окрутне сцене опхођења према животињама, где су поједине животиње пекли живе на роштиљу, као и експлицитне сексуалне видео садржаје. Како је навео, пет до десет одсто садржаја који је гледао сваког дана био је "трауматизујући".

Радио је у смени од 18.00 до 02.00 и открио да се онда будио неколико сати касније размишљајући о некој одлуци коју је донео те вечери.

"Сећате се неких слика које сте видели и одједном схватите да је са једне стране била нага девојка или застава Исламске државе у позадини, које су морале бити обрисане по политици фирме о тероризму", објаснио је.

Наставио је тврдњом да "Фејсбук негира да ико може да добије пострауматски стресни поремећај (ПТСД) од тог посла".

У снимку за који каже да је направљен током интерног састанка са запосленим, оснивач Фејсбука Марк Зукерберг је одбацио могућност менталних проблема због садржаја који запослени гледају и назвао такве тврдње "прекомерно драматичним", наводи indy100.com.

EUR/RSD 117.5819
Најновије вести