600 људи евакуисано из поште због пакета са смрдљивим воћем

АТЛАНТА: Дванаесторо радника поште у Немачкој добило је медицинску помоћ, док је на десетине запослених евакуисано из зграде због сумњивог пакета за који се испоставило да представља пошиљку плодова воћа дуријан познатог по свом изразито непријатном мирису.
e
Фото: pixabay.com

Особље поште у баварском граду Швајнфурт позвало је надлежне органе након што су приметили да из једног пакета непознатог садржаја допире чудан мирис, услед сумње да би могао да представља опасност, пренео је CNN.

У пошту су дошли полиција, ватрогасци и хитна помоћ, када је око 60 запослених евакуисано из зграде, пре него што је пакет пажљиво прегледан.

Испоставило се да се у пакету налазе четири плода тајландског воћа дуријан.

Пакет је свом пријатељу у Швајнфурту послао мушкарац из Нирнберга.

Укус и кремаста унутрашња текстура учинили су дуријан популарним воћем у Југоисточној Азији, али га многи не воле због његовог непријатног мириса.

Сингапур је забранио уношење овог воћа у метро, док су многи хотели избацили дуријан због његовог мириса, за које неки сматрају да подсећа на трулу храну и прљаве чарапе.

Из полиције је саопштено да је укупно 12 радника који су се жалили на мучнину добило медицинску помоћ на лицу места, док је шесторо људи одведено у болницу предострожности ради.

Пакет са воћем непријатног мириса је на крају однет особи којој је био намењен.

Ово није први случај у којем су плодови дуријана довели до стварања панике.

Прошле године особље Универзитета у Канбери евакуисано је из зграде због сумње на цурење гаса, када се испоставило да је мирис потицао од дуријана.

Новембра 2018. године товар овог воћа у једном индонежанском авиону довео је до његовог принудног слетања, након што су се путници жалили на мирис који је допирао до њих.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести