Афроамериканка кажњена са 385 долара јер је причала гласно

ДЕТРОИТ: Једна Афроамериканка је кажњена са 385 долара јер је причала гласно телефоном, али је за пријаву оптужила комшиницу белкињу, за коју верује да ју је пријавила полицији само због боје коже.
policija, pixabay
Фото: pixabay.com

Дајамонд Робинсон је шетала испред куће у граду Истпоинт у америчкој држави Мичиген у четвртак, када је јој је пришла комшиница и питала је да ли може да стиша глас или да прекине везу, јавила је WJBK телевизија, а пренео Њујорк пост.

"Рекла ми је једну од ''оних'' ствари. Одговорила сам јој ''склони ми се са пута'' и наставила сам да ходам. Говорила је свашта. Три минута касније, појавила се полиција", описала је Робинсонова.

Потом је почела да на Фејсбуку емитује уживо разговор са полицијом.

"Надам се да знате да се све снима", рекла је полицајцима.

Док је снимала, полицајци су јој писали казну.

"Добила сам казну за нарушавање јавног мира јер сам причала гласно телефоном. Зато сам добила казну? Планирам да се борим да не платим казну и ставила сам безбедносне камере испред куће. Не постоји шанса да ми дође полиција зато што причам у мом дворишту, у мом крају, у мом блоку", изјавила је Дајамонд Робинсон.

Она верује да је била мета само зато што је Афроамериканка и додала је да се белкиња, која је звала полицију, уселила у крај пре две недеље.

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести