Аустралија: Деца се возила 900 километара у украденом ауту 

КАМБЕРА: Четворо деце, старости између 10 и 14 година путовало је у украденом аутомобилу 900 километара кроз Аустралију, саопштила је полиција. 
a
Фото: pixabay.com/ilustracija

Званичници су објаснили да су три дечака и девојчица пронађени јуче у граду Графтон у Новом јужном Велсу, након што су раније током викенда напустили Грејсмер у Квинсленду. 

Како се наводи један од дечака је оставио поруку родитељима у којој им саопштава да одлази. 

Полиција је најавила да ће против деце поднети тужбу, али није прецизирала за које дело, преноси Би-Би-Си.

Деца су украла аутомобил од једног од родитеља, а понела су новац и штапове за пецање. После 140 километара вожње, зауставили су се на бензинској пумпи у граду Банана и наводно украли гориво.

Радник са пумпе рекао је сиднејском Дејли телеграфу да се на снимцима надзорне камере видело да возило улази "као да је све нормало", али да су запослени приметили да је особа која излази да напуни резервоар "стварно ниска".

"Једва да је досегао до прозора", рекао је радник са пумпе.

Истог дана полиција је приметила возило у граду Гленин, недалеко од Графтона и почела да га гони, али је зауставила потеру страхујући због узраста возача.

Возило је затим примећено у Графтону. 

Деца су се закључала у аутомобилу и полиција је морала да употреби палицу како би провалила и ухапсила их. Полиција верује да су се деца највероватније смењивала током вожње, с обзиром на то да пут између Грејсмера и Графтона траје око 10 сати.

У аустралијским државама Квинсленд и Нови јужни Велс особа мора да има пуних 17 година да би имала право на возачку дозволу.

 

EUR/RSD 117.5576
Најновије вести