Бивши певач Бијелог дугмета Ален Исламовић улази у политику  

Бивши певач Бијелог дугмета улази у политику, тврди да су му мигранти претукли бубњара
a
Фото: Youtube Printscreen

Певач Ален Исламовић се вратио у родни Бихаћ, у којем ће у будућности проводити више времена, пошто ће се активно политички ангажовати.

Иако су га живот, породица и посао одвели у Загреб, певач Ален Исламовић се вратио у родни Бихаћ, у којем ће се политички ангажовати. Како наводи, мотив је тешка мигрантска криза која потреса Бихаћ већ неколико година, пишу Независне новине а преноси Радио телевизија Србије.

"И док власт шути и не предузима ништа, нови становници града на Уни преузимају улице и квартове, нападају грађане, пале њихову имовину. Лоше вијести годинама стижу из овог дијела БиХ, но конкретни кораци на разријешењу стања нису подузети. Када су прошле године у Бихаћу у хаустору мигранти претукли и исципеларили мог бубњара у мени је прорадио тај патриотски бунт. Мој бубњар је мени као мој син", наводи Исламовић.

Певач наводи да је одлучио да неће више бити "нијеми посматрач брзог понирања његовог града у биједу и хаос, те ће основати независну листу са мр Емџадом Галијашевићем, бившим министром у привреди УСК-а и бившим бихаћким градоначелником".

"Бојазан за сигурност имовине од дјеловања и уништавања од стране миграната, навела ме је, као и многе становнике УСК Кантона, да стражаримо или ангажирамо људе који ће да бдију над нашим кућама, фармама, викендицама...", поручује Исламовић.

Наглашава да има право да буде "локални патриота и за то не прихвата осуде ни од кога".

Политички ангажман, међутим, како каже, неће значити паузу у музичком деловању певача.

Он, наиме, наставља рад на новом албуму, који планира објавити на јесен.

EUR/RSD 117.5944
Најновије вести