Бојси из Мућки поднео захтев за држављанство Србије

БЕОГРАД: Британски глумац Џон Чалис који је тумачио улогу чувеног Бојсија у култној серији Мућке званично је поднео захтев за пријем у држављанство Републике Србије, саопштио је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић.
d
Фото: Приватна архива

Како је објаснио, захтев, поднет у амбасади Србије у Лондону, већ се налази у Београду и када се заврше све процедуре Влада ће о њему гласати.

Весић је на свом Фејсбук налогу "открио тајну" фотографије коју је Чалис објавио на друштвеним мрежама, а на којој је његов црни "мерцедес", на чијим таблицама пише "Србија".

"Фотографија је настала прошле недеље испред Амбасаде Србије у Лондону. Пре тога је Џон Чалис званично поднео захтев за пријем у држављанство Републике Србије! У амбасади Србије г. Чалиса примила је амбасадорка Србије у Уједињеном краљевству Александра Јоксимовић", написао је Весић.

Додао је да је имао част да у име Града Београда потпише препоруку Града Београда да Чалис постане српски држављанин и истакао да није било лако побројати на једној страници шта је он учинио на промоцији Србије и Београда посебно у Великој Британији где је веома познат и популаран.

Према његовим речима, председница Владе Србије Ана Брнабић подржала је идеју да Чалис постане српски држављанин.

Посебно је захвалио Србину који је одрастао и живи у Лондону Лазару Вуковићу "који је најзаслужнији зато што Бојси толико воли Београд и Србију".

"Леп је осећај када знате да успешни и популарни људи као што је Џон Чалис желе да буду држављани Србије. Срећан сам, јер Бојси постаје и званично Београђанин. Становник нашег града суштински је постао када је снимио филм “Бојси у Београду”. Бојси добродошао кући", поручио је Весић.

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести