ЦНН: Обавештајци морају да поднесу рапорт Конгресу о НЛО

Почео је да тече рок америчким обавештајним службама да обавесте Конгрес каква сазнања имају о неидентификованим летећим објектима (НЛО)
Kongres SAD/Tanjug
Фото: FoNet

ВАШИНГТОН: Када је председник САД Доналд Трамп крајем децембра потписао 2,3 билиона долара вредан Закон о економској помоћи због пандемије и финансирању владиних агенција, почео је да тече рок америчким обавештајним службама да обавесте Конгрес каква сазнања имају о неидентификованим летећим објектима (НЛО).

Директкор Националне обавештајне службе и министар одбране сада имају мање од шест месеци да рапортирају обавештајцима Конгреса и војне службе некласификоване извештаје о "неидентификованим ваздушним феноменима", јавља Си-Ен-Ен .

У питању је одредба која је убачена у одељак „Коментар одмора“ Закона о одобрењу обавештајних података за фискалну годину 2021. годину.

У том извештају мора да постоји детаљна анализа података о НЛО и информација које су сакупиле бројне безбедносне агенције, укључујући и ФБИ, према директиви Сената.

На крају, извештај треба да идентификује потенцијалне безбедносне претње од НЛО и процени да ли нека од непријатељских земаља можда стоји иза таквих активности, додао је одбор Сената.

Све ће бити доступно јавности, иако извештај може да садрже анкесе о поверљивости, додаје Си-Ен-Ен .

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести