Добио јединицу из физичког на онлајн настави

ЗАГРЕБ: Један средњошколац у Хрватској добио је јединицу током онлајн наставе, и то из физичке културе, пише хрватски Јутарњи лист.
р
Фото: pixabay.com

Како објашњава, позивајући се на изворе блиске ученику, професор је поставио апликацију преко које је ученик требало да пошаље доказ да је одрадио неке вежбе, односно да је измерио пулс.

"Како то није учинио до предвиђеног рока, професор му је дао ''јединицу'' у форми белешке која је ушла у е-дневник", рекли су извори листа.

Јутарњи лист указује да су првих десетак дана од почетка онлајн наставе на даљину, која је организована због епидемија корона вируса, обележили хакерски напади, рушење система, земљотрес у Загребу, изостанак оцена и тестирања, неуједначено оптерећење ученика, као и низ питања на које учитељи, ученици и родитељи још немају одговор.

Хрватска министарка образовања Блаженка Дивјак рекла је да око 450.000 ученика и наставника у основним и средњим школама, као и око 70.000 у високом школству, прати наставу путем сервиса ЦАРНет-а и СРЦЕ-а.

Настава се за најмлађи узраст организује путем телевизијског програма на ХРТ-у 3, а за средњошколце и на Спортској телевизији и РТЛ-у 2. Материјали се пласирају и на каналима попут Јутјуба, мрежних страница Школе за живот, комуницира се преко група на Вајберу, Вацапу, као и путем мејла...

Daki
28.03.2020 • 13:34
Moje dete treći test iz fizičkog koliko vežbi se radi.... toliko nebitnih podataka naročito nastavnika fizičkog, veronauke, građanskog, muzičkog. Valjda se zna šta je prioritet nastavi zbog ovakvih obrazovanje gubi smisao.
EUR/RSD 117.5878
Најновије вести