Кинез се 12 година претварао да је полицајац

Један Кинез је недавно ухапшен и оптужен да се претварао да је полицајац пуних 12 година, преноси ЦДМ. Он није прва особа на свету која се претварала да је полицајац, али једино је њему успело да завара јавност пуних 12 година.
t
Фото: pixabay.com

Ван Фенг, који има 41 годину, одувек је желио да буде полицајац, али никада није ни покушао да се прикључи полицијској академији. То га није спречило да се претвара да је заштитник закона више од једне деценије.

Све је почело 2006. године, када је Фенгов брат био укључен у један судски процес и био му је потребан адвокат. Да би се побринуо да брат добије на суду, Фенг се представио као полицајац. Ова превара је прошла код јавности, због чега је Фенг наставио с нјоми у другим ситуацијама.

Убрзо је почео да говори својим пријатељима да је постао полицајац, набавио је униформу, лажну значку, пиштољ и лисице.

Овај лажни полицајац је упознао и жену Ксиао Лу, која је касније постала његова супруга и која је била одушевљена његовим измишљеним причама о опасним потерама за криминалцима и полицијским истрагама.

Њена породица је временом почела да сумња у приче лажног полицајца. Након венчања Фенг је рекао жени да ради на важном случају па ју је замолио да не говори својој породици о његовом послу. Ипак, он је наставио њој да прича о узбудљивим полицијским акцијама.

Док је супруга мислила да је он у опасним мисијама, Фенг је заправо време проводио у хотелу и водио је малу штампарију која је гомилала дугове. Редовно је позајмлјивао новац да би сачувао своју маску и параван, а његова униформа је наводно била гаранција људима да ће вратити новац, међутим то никада није урадио.

Када је коначно ухапшен у септембру ове године, откривено је да дугује преко 290.000 долара. Управо ова дуговања су и открила Фенгове лажи јер је појединим људима досадило да чекају да им врати новац, па су случај пријавили полицији.

Када су га упитали зашто се претварао да је полицајац толико дуго, Фенг је одговорио да је одувек желео да носи униформу. Када је успео да помогне брату пре 12 година, Фенгу се свидело поштовање које је добијао од људи, па је наставио да говори лажи све до тренутка када то више није било могуће зауставити.

EUR/RSD 117.2146
Најновије вести