Потомак Наполеона оженио праунуку последњег аустроугарског цара

БЕОГРАД: Принц Жан Кристоф Наполеон, потомак Наполеона Бонапарте и претендент на царски престо Франуцске, и Олимпија Арко Цинеберг, праунука последњег аустроугарског цара Карла I фон Хабсбурга, венчали су се на у присуству представника краљевских и царских породица из Европе и света.
w
Фото: pixabay.com

Није бајка, а није ни сиже за филм.

Догодило се то потеклог викенда у Палати инвалида у Паризу, а међу званицама "плаве крви", како оним које су на трону у својим земљама, тако и оним чија краљевства су у међувремену постала републике, био је и представник српске краљевске лозе, принц Филип Карађорјевић са супругом Даницом.

Ово венчање, које је поново ујединило царску кућу Француске са Хазбуршком монархистичком лозом, изазвало је велику пажњу европских и светских медија, чије рубрике "друштвени живот" или "селебритис" су биле пуне фотографија младенаца и њихових гостију.

"Белосветска посла", рекло би се у свету који живи у некој другој реалности, у којој се бори за посао, новац, школовање деце и њихову будућност.

Ипак, био је то догађај на којем су се могли сусрести и припадници краљевских породица који нису, ни мало, без значаја и утицаја.

Филип Карађорђевић је, иначе, добар пријатељ са принцом Жан Кристофом Наполеоном и често се друже у Лондону, где обојица раде, а принцеза Олимпија је нећака Филипове мајке, бразилске принцезе Марије де Глорије, прве супруге његовог оца Александра Карађорђевића.

Најстарији од тројице синова Александра Карађорђевића повезан је, и са очеве и са мајчине стране, са бројним европским краљевским породицама.

Даница је иначе сликарка и ћерка познатог српског сликара Цилета Маринковића.

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести