Ратни брод Венецуеле напао немачки крузер, па се потопио

КАРАКАС: Ратни брод морнарице Венецуеле напао је немачки крузер, ударио у њега више пута и потом се потопио, наводи ЦНН.
kruzer
Фото: Pixabay.com/ilustracija

Инцидент се догодио у међународним водама близу Венецуеле.

Крузер ЦГС Ресолуте био је на сервисирању током редовног одржавања. Војни брод венецуеланске ратне морнарице пришао је крузеру и наредио му да промени смер кретања. Зачули су се пуцњеви из оружја, а након тога, венецуелански ратни брод намерно је ударио у бок путничког брода, навео је власник крузера из Хамбурга.

"Брод оружане ратне морнарице Венецуеле погодио је крузер с бочне стране како би му променио смер кретања, али је ударио на посебну заштиту која је намењена за крстарење кроз лед. Крузер је претрпео мању штету, али је остао у функцији, док је венецуеланска ратна морнарица претрпела огромну штету и почела да тоне", стоји у службеном саопштењу компаније Цолумбиа Цруисе.

На крузеру је било 32 члана посаде, али без путника.

Венецуеланска ратна морнарица потврдила је да се овај инцидент догодио, али, према властима Венецуеле, у њиховим територијалним водама, близу острва Ла Тортуга. Из крузерске компаније кажу да је то било у међународним водама, близу Вилемштата, у Куросау.

Министар одбране Венецуеле изјавио је да је крузер Ресолуте "можда превозио плаћенике спремне да нападну Венецуелу".

Председник Николас Мадуро овај догађај окарактерисао је као "терористички чин" и наредио детаљну истрагу.

Сви чланови посаде су спасени.

EUR/RSD 117.5712
Најновије вести