САД: Сви крузери да остану на мору због епидемије

ФОРТ ЛАУДЕРДЕЈЛ: Обалска стража Сједињених Америчких Држава наложила је свим крузерима у водама САД да остану на мору због епидемије корона вирусом, преноси АП.
kruzer, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Jae C. Hong)

Останак бродова на мору могао би да буде продужен на неодређен период током трајања епидемије. Путници који буду били у критичном стању биће пребачени на копно, у земље у којима су крузери регистровани.

Документ који садржи наведене прописе објављен је 29. марта и односи се на све бродове у водама САД који могу да превезу више од 50 путника.

Тим актом се захтева од свих бродова који се налазе у водама САД да пријаве број болесних и умрлих од корона вируса.

У нормалним околностима путници или особље који се разболе, а да њихове здравствене проблеме не може да реши тим лекара на броду, бивају пребачени на копно, у болницу, ради даљих лекарских прегледа.

Према новим правилима, крузери који имају болесне путнике мораће да се консултују са Обалском стражом која ће сада одлучивати о томе да ли ће ти путници остати на броду или ће бити послати на лечење.

Уколико то не буде крајње неопходно, биће прописан останак тих путника на броду на неодређен период.

Путници у критичном стању моћи ће да буду пребачени на копно уколико крузер обезбеди транспорт болесника и болничко место.

EUR/RSD 117.5811
Најновије вести