Си-Ен-Ен отпустио три радника, долазили на посао невакцинисани

ВАШИНГТОН: Америчка медијска кућа Си-Ен-Ен отпустила је три радника који су дошли на посао невакцинисани, иако овај медиј захтева од запослених који долазе у канцеларије да буду вакцинисани против корона вируса.
CNN Foto: CNN
Фото: CNN

Објаву о отказу дао је председник Си-Ен-Ен -а Џеф Закер, према службеним порукама које је послао запосленима данас, у чији увид је имао лист "Хил".

Прошле недеље, били смо свесни о троје запослених који долазе на посао невакцинисани. Да будем јасан - по овом питању имамо нулту толеранцију, рекао је Закер.

Си-Ен-Ен не захтева од запослених доказ о вакцинацији, међутим, радници морају да буду потпуно вакцинисани уколико желе да раде у канцеларији или на терену.

Закер очекује да ће потврда о вакцинацији бити неопходна у наредних неколико недеља, а званичан повратак запослених у просторије Си-Ен-Ен -а је померен за 7. септембар због повећања у броју оболелих од ковида-19 у САД.

Председник Си-Ен-Ен је рекао да сви који долазе у канцеларије у Лос Анђелесу, Вашингтону и Атланти, од данас морају да носе маске, без обзира на вакцинациони статус.

"Хил" додаје да још неки амерички медији, попут "Вашингтон поста" и "Вашингтон Егземинера" захтевају од радника да буду вакцинисани пре доласка у канцеларије.

EUR/RSD 117.5629
Најновије вести