Које намирнице никад не треба да држите у фрижидеру

Већина храну одлаже у фрижидер како би се очувала њена свежина. Ипак, чување неких намирница на ниској температури је, како истичу стручњаци, лоша идеја.
frizider poruka
Фото: www.freeimages.com

Не само да намирнице неће остати свеже, већ се на тај начин може у значајној мери уништити укус хране која се одложи у фрижидер.

У водичу „Девет ствари које не би требало држати у фрижидеру“, који је саставио Институт Good Housekeeping, се наводи да постоје намирнице које многи држе у фрижидеру, а које би много дуже трајале уколико би се чувале на собној температури.

Тако се, рецимо, хлеб брже суши у фрижидеру без ваздуха него на собној температури. Да би остао свеж, хлеб би требало чувати на сувом месту, на собној температури.

Лук би требало држати у сувој просторији у мраку, да би се избегло клијање. У фрижидеру његов мирис може да поквари другу храну.

Такође, бели лук треба чувати на сувом како би трајао дуже. Фрижидер нема никакву функцију у очувању свежине те намирнице.

Што је парадајз хладнији, има веће шансе да изгуби природни укус. Најукуснији је онај који се чува на собној температури.

Једина храна која се никада не квари, тако да нема потребе да буде било где осим у на кухињској полици или у ормарићу, је мед.

Неисечена диња не тражи да се чува на хладном, а чим је исецкате - умотајте посуду са парчићима у фолију и одложите их у фрижидер – али не пре.

Иако неки инсистирају на томе да се кафа чува на хладном, она заправо апсорбује мирисе других намирница из фрижидера. Најбоље је чувати је у херметички затвореној посуди.

EUR/RSD 117.5574
Најновије вести