Трампова кућа из детињства и даље без купца

ВАШИНГТОН: Након што је председник Америке Доналд Трамп решио да промени адресу и уместо Њујорка у документа упише Флориду, поново је оглашена продаја његове петособне кућа у којој је провео детињство.
trampova kuca
Фото: Printscreen/ Glas Amerike

Кућа је мењала власнике неколико пута од када ју је четрдесетих година прошлог века саградио преседников отац, Фред Трамп. Породица је живела ту десетак година, а сам председник ту је провео прве четири године живота.

Пре него што се уселио у класични ентеријер Беле куће, 45. председник Америке Доналд Трамп уживао је у модерном дизајну Трамп Тауера, а прве кораке у животу правио је у кући неотудорског стила у Њујорку. Кућа се налази у Квинсу, преноси Глас Америке.

Фред Трамп био је познати њујоршки градитељ. Неки од комплекса на којима је радио могу се и данас видети у Њујорку, а ни његов дом није био изузетак.

“Живели су у кући до 1950. и када су је продали, преселили су се у другу кућу, која је близу", каже Миша Хагани, директор компаније за некретнине "Paramount realty USA".

Сада се кућа поново продаје. Крајем 2016. Хаганијева агенција за некретнине продала ју је за милион и 400 хиљада долара и затим препродала за три месеца за преко 2 милиона. Кућа је поново изашла у огласима у фебруару, овог пута за три милиона, али није нашла купца.

“Волео бих да је купи председник Трамп, чисто да престанемо да је стално продајемо”, истиче Хагани.

Садашњи власник куће жели да остане анониман, али верује се да она или он немају никакве везе са председником. Кућа је пре две године чак и била изнајмљивана на Airbnb за 725 долара на дан.

Поред интересантне историје, гости су ипак писали да се види да је кућа стара и да има кварова на водоводним цевима. Неки локалци, ипак, знају истину о кући и шта би могла да значи.

“Надам се да све разлике могу да се оставе по страни. Чињеница је да је он сад председник и улази у историју као и сваки други председник, тако да треба да се води брига о тој кући”, сматра библиотекарка Барбара Педок.

Ни у последњем покушају, половином новембра, кућа није продата. Новог власника и даље чека 5 соба, тераса, камин и огромна библиотека са говорима председника Трампа и породичним фотографијама.
 

EUR/RSD 117.5606
Најновије вести