Уги најбољи пас глумац у Кану у последњих 20 година

КАН: Уги, Џек Расел теријер који је улогом у Оскаром награђеном филму "Уметник" освојио срца гледалаца, данас је ушао у историју Канског фестивала, након што му је додељена "Псећа палма свих псећих палми" (Palm Dogs of Palm Dogs) за најбољег пса-глумца за 20 година од како се та награда додељује.
a
Фото: Youtube Printscreen

Уги би био веома поносан, рекао је његов тренер Омар фон Милер, примајући трофеј-огрлицу у друштву Угијевог дублера Даша.

Уги, који је награду Палм дог за најбољег пса глумца у филму приказаном на канском фестивалу добио 2011, умро је у 13. години 2015, преноси Ројтерс.

Прославио се глумећи сапутника француског глумца Жана Дижардана у црно-белом филму који говори о звезди немог филма чија каријера пропада када звучни филм почне да осваја Холивуд.

Уги је био први пас који је оставио отиске шапа испред Кинеског позоришта Грауман на булевару Холивуд у Лос Анђелесу, поред звезда као што су Мерилин Монро, Џони Деп и Клерк Гејбл.

Присуствовао је и церемонијама доделе награда Златни Глобус и Оскар.

Иако је овогодишњи кански фестивал отказан због пандемије Корона вируса, организатор награде "Палм дог" Тони Роуз био је решен да награда мора да буде додељена.

Када је прошле године Квентин Тарантино улетео у собу и узео огрлицу са великим поносом и ентузијазмом, помислио сам да то показује да је Палм дог на мапи, рекао је Роуз.

Награду је прошле године освојио Бренди, пит-бул који је играо пса Бреда Пита у Тарантиновом филму "Било једном у Холивуду", а ове године је жири састављен од водећих филмских критичара одлучио да Палм дог за последњих 20 година, колико се додељује, припадне Угију.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести