Онлајн саветовалиште за дијабетичаре

БЕОГРАД: Дијабетолошки савез Србије покренуо је пројекат "Повежи и подржи" где ће се одржати серија виртуелних састанака преко Zoom платформе пружити саветодавна, стручну и психолошку подршку свим особама с дијабетесом.
dijabetes pixa
Фото: pixabay.com

Први овакав састанак на којем учествује ендокринолог из КЦ Србије и психолог биће организован у среду, 13. маја, а већ следећи у низу састанака ће бити одржан у четвртак 14. маја са ендокринологом из КЦ Војводине и петак 15. маја са ендокринологом из ЗЦ Зајечар, саопштио је Дијабетолошки савез Србије.

Састанци ове недеље почињу од 18 сати, а сви заинтересовани могу да се прикључе састанку једним кликом на линк који ће бити постављен на фејсбук страници Дијабетолошког савеза Србије и званичном веб сајту www.diabeta.net.

Особе с дијабетесом моћи ће анонимно да поставе питања ендокринологу и психологу, и на тај начин разреше недоумице које имају у овом тренутку.

Ово је само прво у низу саветовалишта, с обзиромна то да ће у наредних месец дана Дијабетолошки савез Србије, у сарадњи са ендокринолозима, дијабетолозима и психолозима, организовати укупно 18 оваквих онлајн састанака саветовалишта.

Председник Дијабетолошог савеза Србије Александар Опачић каже да су се за онлајн саветовалиште одлучили јер се у последња два месеца, појавило много тачних, али и нетачних информација у вези с пандемијом вируса корона и дијабетесом.

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести