По јутру се дан познаје: Чаша воде за савршено буђење

Ако спадате у групу оних којима буђење баш не иде од руке и не можете да схватите како је неко већ од ране зоре распеван и оран, ево како можете да решите тај проблем.
jutro krevet
Фото: pixabay.com

За почетак је добро да, уместо да одмах како скочите из кревета и “навалите” на кафу или чај, покушате да претходно попијете чашу воде.

Кафа јесте сјајна, али она дефидрира тело, при чему је већ сам процес спавања довољно дуг период који проведемо без воде. Дехидрација је често управо извор летаргије или ниског нивоа енергије, док вода буди наше тело и хидрира, па због ћемо се након што попијемо чашу осећати будније и енергичније.

Поред тога, водаје кључна за сјајнију и чистију кожу, здравију косу, бржи метаболизам и јачи имунитет.

А ако не волите да пијете обичну воду на празан желудац, можете у њу да додате неколико капи лимуновог сока. Тако ћете води дати укус, а истовремено у организам унети витамин Ц и антиоксиданс, па самим тим и поправити пробаву.

Осим тога, вода може да нас разбуди и ако је “унесемо” споља, тачније ако се одлучимо за туширање пре кафе.

Фото: pixabay.com

У том случају се препоручује да буде што хладнија, јер нам само у том случају поправља циркулацију, диже ниво енергије и концентрације, смањујући истоврмено упале и болове у мишићима.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести