Русија: Друга фаза клиничких испитивања вакцине за две седмице

МОСКВА: Друга фаза клиничких испитивања вакцине против коронавируса коју је развио Национални истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију Гамалеја може бити завршена за две недеље
Korona virus Foto pixabay.com, ilustracija
Фото: pixabay.com, ilustracija

МОСКВА: Друга фаза клиничких испитивања вакцине против коронавируса коју је развио Национални истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију Гамалеја руског Министарства здравља може бити завршена за две недеље, рекао је руски министар здравља Михаил Мурашко на састанку Координационог савета против коронавируса.

"Клиничка испитивања вакцине су у току, прва фаза је завршена, наставља се друга фаза", рекао је он и додао да рачунају да ће у блиској будућности током две наредне недеље добити комплетне резултате везане за једну од кандидата вакцина.

Он је, такође, навео да је Министарство здравља добило папирологију за дозволу за започињање клиничких испитивања друге вакцине, пренео је ТАСС.

"Достављени су документи за вакцину кандидата како би се добила дозвола за клиничка испитивања, сада их стручњаци процењују, по издавању закључака биће дата дозвола за још један производ који ће, такође, усвојити здравствени радници с обзиром на успешне резултате испитивања", рекао је министар.

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести