Руска клиничка испитивања вакцине улазе у финалну фазу

МОСКВА: Руско министарство одбране и Национални истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију Гамалеи почели су финалну фазу клиничког испитивања вакцине против коронавируса.
Korona virus Foto pixabay.com, ilustracija
Фото: pixabay.com, ilustracija

Према саопштењу министарства одбране, тестирање прве групе добровољаца код којих је испитивана безбедност и толерантност вакцине, завршиће се 15. јула.

Другој групи волонтера код којих се тестира ефикасност и имуногеност вакцине, биће убризган други састојак вакцине против коронавируса.У другој фази циљ је јачање имуног система и продужетак дејства вакцине.

Додаје се и да се волонтери осећају добро, да немају тегобе, нуспојаве, а прва група ће бити отпуштена из војне болнице Бурденко пошто прођу финалне тестове, преноси ТАСС,

Резултати тестова вакцине за Ковид 19 спроведени код групе волонтера у Русији, показују да они развијају имунитет на корона вирус, додаје се.

"У складу са истраживачким протоколом добровољци се редовно тестирају на антитела и ћелијски имунитет. Подаци показују да добровољци прве и друге групе стичу имуни систем после ињекције вакцине против корона вируса", навело је руско министарство одбране.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести