Актуелни радови ЈКП „Пут“: Превентивно посипање мостова

Зимска служба ЈКП „Пут“ је од 1. децембра у обавези редовног дежурства током 24 часа. То значи да је у првом степену приправности, све док се временске прилике не погоршају.
1
Фото: Dnevnik.rs

Како објашњава Биљана Ћубић, задужена за односе с јавношћу у том предузећу, након недавне кише и пада температуре, екипе „Пута“ су први пут ове сезоне изашле на терен и превентивно посипале мостове и надвожњаке. Употребом раствора магнезијум-хлорида, у случају појаве мраза у јутарњим часовима, спречава се стварање поледице.

– На сремској страни је забележено два до три центиметра снега који се није задржавао – казакла је Биљана Ћубић. – Редовно третирање коловоза је настављено и током целе протекле недеље управо због мраза и температуре која је у раним јутарњим часовима била испод нуле. За већим ангажовањем није било потребе јер су дневне температуре још увек у плусу.

Ипак, ниска температура у јутарњим часовима је ових дана утицала на то да грађевински радови започињу касније, када су дневне температуре прелазиле у плус.

– Радови на санацији Ирмовачког пута приведени су крају током викенда – казала је Биљана Ћубић. – У питању је део пута Ирмово–Кисач од око два километра, на којем је санирана подлога цементном стабилизацијом и постављен асфалт, уз проширење коловоза с три метра на 4,8. У Петроварадину је санација коловоза започета у Косте Нађа и Павла Јуришића Штурма, а у плану је да се исто уради и у Улици Арчибалда Рајса. У току је и санација туцаничког коловоза у Петроварадину у насељу Карагача. Поправка туцаником и струганим асфалтом се ради и на Алибеговцу, у  Черевићкој улици на Адицама и у Лединцима. У Руменки се такође санира коловоз, и то у Улици српских добровољаца, Деспота Јована Бранковића и Радничкој.

У Новом Саду се уређују терен и спортске стазе Кинеској четврти, а санације оштећења на коловозу и крпљење рупа у току су свакодневно у различитим деловима града, а по налозима инспекцијских органа.

– Те санације су завршене у више улица на Лиману 3 и Грбавици, у Мише Димитријевића, Ресавској, Раваничкој, Индустријској... а наставиће се и наредних дана широм града да би се што више раквих санација урадило пре почетка праве зиме и снега – вели Биљана Ћубић. – Ових дана актуелно је „крпљење“ на државним путевима који пролазе кроз Нови Сад, у Улици Корнелија Станковића, а током седмице биће настављено и на осталим државним путевима на прилазима Новом Саду.

С. С.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести