Амбасадорка Кине посетила Нови Сад

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се се амбасадорком Кине у Србији  Чен Бо у Градској кући. Том приликом они су изразили велико задовољство због традиционално добре сарадње и повезивања два народа.
р
Фото: Град Нови Сад

Разговарали су о важности реализације великих инфраструктурних пројеката који доприносе мењању економске слике и општем напретку. Градоначелник је истакао значај пројеката  изградње Фрушкогорског коридора и четвртог моста у продужетку Булевара Европа, који ће бити релизовани у сарадњи са кинеским партнерима. Култура, образовање и спорт такође су оцењени као веома битне области. Градоначелник и амбасадорка рекли су да очекују побољшање прилика када је реч о пандемији, па тиме и нормализацију активности, између осталог, у поменутим областима друштвеног живота.

Вучевић се захвалио на великој подршци кинеског народа Србији у суочавању са изазовом који је пред читавим светом и нагласио да солидарност и заједништво једино могу да произведу промене на боље.

Званичници су разговарали и о све већем економском потенцијалу туризма и доприносу културе на том пољу. Они су се сложили да ће наставити са реализацијом важних пројеката у виталним областима, превасходно на пољу инфраструктуре, али и да неће бити знемарени дугогодишња културна размена и даље учвршћивање веза у областима образовања и науке. 

EUR/RSD 117.3738
Најновије вести