Асфалтиран Староиришки пут у Сремској Каменици

Радници ЈКП „Пут“ вредно раде по околним местима новосадске општине.
e
Фото: JKP Put

Тако су завршили асфалтирање Староиришког пута у Сремској Каменици. По речима Биљане Ћубић, задужене за односе с јавношћу у том предузећу, саниран је пута, у дужини око 1.500 метара. Пут је био веома оштећен, а радови су уследили након што је ЈКП „Водовод и канализација“ ту поставило нову водоводну мрежу.

– После уклањања оштећеног слоја, постављања изравнавајућег асфалтног слоја, постављен је нови завршни слој асфалта – каже Биљана Ћубић. – Радови су били обимни и сложени због конфигурације терена и ширине пута – ужи је од три метра, што је било отежавајућа околност за манипулисање габаритном механизацијом. Ипак, уз искуство и стручност наших радника, тај посао је завршен у планираном року, на задовољство грађана који ту живе. 

Она каже да су, осим тог пута, грађевинске екипе „Пута“ у претходних петнаест дана завршиле пресвлачење коловоза новим асфалтом и у Улици Зелени венац, дугој око 560 метара, која је у непосредној близини Староиришког пута. Завршена је и Дринска улица на Парагову.

– Постоје планови да се још неколико улица у Сремској Каменици пресвуче новим асфалтом, попут Ивана Горана Ковачића, Кнеза Вишеслава и Светосавске – набраја Биљана Ћубић.

На сремској страни у протеклом периоду актуелни су били и радови у Буковцу. У Змај Јовиној улици саниран је туцанички коловоз, а урађено је и одводњавање.

– Радови тог типа ових дана настављају се на атарским путевима, у Провалијама. Слични радови, а реч је махом о решавању проблема лошег одвођења воде с коловоза, током јула и августа извођени су и у неколико улица у Футогу, у Ветернику у Улици  Девет Југовића, где је изграђен шахт, и у Лединцима, у Карађорђевој улици, где је такође постојао проблем лошег одвода воде с коловоза. По налогу надлежних, наше екипе су тамо изградиле три сливника и повезале их цевима да би вода с коловоза била што ефикасније спроведена у одводне канале. Осим тога, радници „Пута“ поставили су 70 метара нових ивичњака.

Санација туцаничких коловоза ће се интензивно изводити и у осталим приградским насељима да би се припремили за зимски период. С. С.

EUR/RSD 117.5780
Најновије вести