Ближи се крају реконструкција вреловода на Булевару ослобођења

Реконструкција вреловода дуж Булевара ослобођења, од угла са Улицом Новосадског сајма, започета 23. маја, стигла је до раскрснице код Футошке пијаце, једне од најпрометнијих у граду.
Toplovodne cevi u zemlji do četvrtka Foto:Dnevnik.rs/ B. Lučić
Фото: Топловодне цеви у земљи до четвртка Фото:Дневник.рс/ Б. Лучић

Због радова на самој раскрсници возилима из Булевара ослобођења и Јеврејске улице од суботе, 16. јуна онемогућен је улазак у Футошку улицу која је до Улице браће Рибникар привремено постала слепа. Измењен режим саобраћаја услед ових радова трајаће до 26. јуна, а аутобуси градског превозника који иначе пролазе Футошком улицом, користе сада Хајдук Вељкову и Улицу новосадског сајма да би стигли до својих одредишта.

Како сазнајемо у предузећу ДОО “Булевар Компани”, коме је ЈКП “Новосадска топлана” поверила реконструкцију вреловода,  радови ће бити завршени много пре рока, односно до почетка јула.

Рок за завршетак радова био је 75 дана, а ми ћемо све успети да завршимо за упола мање времена, односно 35 дана (Миле Лолић)

„Рок за завршетак радова био је 75 дана, а ми ћемо све успети да завршимо за упола мање времена, односно 35 дана“, рекао је за „Дневник” директор предузећа “Булевар Компани” Миле Лолић,  наводећи да су током последњих неколико дана радници радили даноноћно.“ Топловод је изузетно захтеван, како због саме раскрснице, тако и због величине цеви које постављамо, међутим могу да кажем да је Нови Сад, кад је реч о реконструкцији топловода, готово цео завршен.“

На овој деоници реконструисано је  560 метара вреловодне мреже, а како се очекује, цеви ће комплетно бити постављене до четвртка. Након тога следи уређивање и постављање бетона, које ће урадити предузеће “Пут-Инвест”.

Прошло је сигурно 35 година како је вреловод постављен, а како Лолић каже, цев се и за 30 година довољно истањи и постане дотрајала, те је време за реконструкцију сигурно било и пре пет година. Подсећања ради, прошле године су нови вреловод добили Подбара, Ново насеље и део града дуж Булевара ослобођења, од стадиона “Карађорђе” до Улице Павла Папа.

Нове цеви потичу из производног асортимана холдинга “ИСОПЛУС” д.о.о. и фирме “Изолир” из Зрењанина, које раде по страним лиценцама, па Лолић тврди да је квалитет загарантован, а вреловод постојан чак и до 60 година.

Б. Павковић

Фото: Ради се магистрални топловод и на Тргу републике  фото: Дневник.рс/В. Б.

Ради се магистрални топловод и на Тргу републике

Радници Јавног комуналног предузећа „Новосадска топлана” ових дана скидају бехатон-плоче и копају канале на Тргу републике у склопу реконструкције магистралног вреловода с прикључцима. Радови у блоку улица Жарка Васиљевића, Стевана Милованова и Шумадијске променили су и режим саобраћаја у том делу града. Те измене трајаће до 22. августа.

У наредна два месеца Новосађани неће моћи да пролазе аутомобилима на раскрсници улица Стевана Милованова и Жарка Васиљевића, док ће Улица Стевана Милованова у току извођења радова повремено бити слепа из правца Шумадијске ка Улици Жарка Васиљевића. Осим тога, саобраћај у Улици Стевана Милованова у наредном периоду одвијаће се двосмерно, и то уз ограничење брзине кретања на 30 километара на час.

В. Б.

EUR/RSD 117.5944
Најновије вести