Бујичне воде продрле у кућу у Карловачких ђака

Ванредна ситуација проглешена је јуче на делу територије Сремских Карловаца због опасности од бујичних вода с неколико парцела изнад куће у Улици карловачких ђака 58 и штете коју су причиниле почетком јуна продрвши у поменути објекат.
е
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Одлуку о увођењу ванредне ситуације донео је председник општине Ненад Миленковић, који је уједно и командант Општинског штаба за ванредне ситуације, на јучерашњој седници тог тела. 

– Данима је вода с парцела које су изнад поседа Павла Возаревића у Каловачких ђака 58, ударала у зид куће – каже грађевински инспектор у карловачкој општини Ђорђе Урошевић. – Вода је продрла у Возаревићеву кућу и он је морао да прокопа канал у соби да би изашла.

У Урошевићеве наводе јуче се уверила и екипа „Дневника”, затекавши кућу чији зидови су допола влажни, изнет намештај и подигнуте подне облоге.

По речима Ђорђа Урошевића, у том случају потребно је хитно прокопати канал да би се вода с тих парцела безбедно спровела. Будући да је једна од парцела у власништву Патријаршије СПЦ, претходно је прибављена сагласност да се то уради.

Канал, који, иначе, постоји, како напомиње Урошевић, није уписан у Катастар па није било могуће наложити власнику да га очисти. Да би се добило на времену и могло хитно реаговати, проглашена је ванредна ситуација.

Један од закључака јучерашње седнице Штаба за ванредне ситуације је и да се сачини мапа с ризичним тачкама у Карловцима, попут оних у Стражиловској и Улици браће Анђелић, у којој се пре више година догодио одрон. Констатовано је и да се канали не одржавају, што је и у овом случају изазвало проблем.

Зорица Милосављевић

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести