ЦРБЦ: На мосту на Дунаву радимо у складу са уговором

БЕОГРАД: Активности на пројектовању и извођењу радова на изградњи обилазнице око Новог Сада са мостом преко Дунава компанија ЦРБЦ ради у складу са уговором, саопштила је та кинеска компанија и навела да јој је због протеста и инцидената на Шодрошу претходних дана угрожен пословни имиџ.
1
Фото: Youtube Printscreen

Из кинеске компаније наводе и да им је током демонстрација на парцелама и непосредно уз њих, начињена велика материјална штета, што се, истичу, првенствено односи на оштећења градилишне ограде и градилишне табле.

Тим поводом, кажу, припремају одштетни захтев којим ће тражити да се људи који су учествовали у уништавању имовине, као и нападима на њихове запослене, процесуирају.

Такође и да ће за свако будуће ремећење радова и штету бити приморани да одмах покрену поступке пред судовим ради наплате потраживања, али и штете за претрпљени страх.

Из ЦРБЦ наводе и да су радници ове команије претходних дана били изложени низу непријатних ситуација те да имају озбиљних проблема са почетком радова на изградњи привремених саобраћајница у чему их, како тврде, протестанти ометају.

Додају да ће учинити све што је у њиховој моћи да испоштују уговорене рокове, али да од надлежних органа очекују да гарантују безбедност за њихове раднике.

Из ЦРБЦ наводе да се израда пројектно-техничке документације као и изградња моста у Новом Саду раде у складу са најсавременијим техничким решењима, као и важећим законима и прописима у Србији.

Радови на мосту започети су у складу са важећим грађевинским дозволама и пријавама радова, наводе из компаније.

Додају да је реч о грађевинској дозволи за прву фазу, привремени мостови од 31. маја ове године, потврди о пријави радова за ту фазу за парцеле са решеним имовинским проблемима од 14.јула.

Такође и привременој грађевинској дозволи за другу фазу, за привремену саобраћајницу од 19. септембра и потврди о пријави радова за другу фазу, привремене саобраћајница, за парцеле за које су решени имовински проблеми од 29. септембра.

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести