Дарова за жене на претек, потребне само идеје

Међународни дан жена, 8. март, сваке године представља инспирацију за детаље, занимљиве поклоне и слично, те се, осим разнолике понуде у продајним објектима, на појединим местима организују и тематске продајне изложбе.
osmomartovska izlozba
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

У шаренилу поклона и продајних места не заостају ни прометне улице, као ни пијаце и простор око њих. Осмомартовска продајна изложба рукотворина, цвећа и здраве хране на првом спрату Спенса и продајна изложба „Отворена врата” у просторијама хуманитарне организације Коло српских сестара Епархије бачке, Париске комуне 32, отворене су до 9. марта и за сваког се ту може наћи по нешто.

Фото: Дневник (Б. Павковић)

„То је већ традиционална изложба поводом 8. марта и ту се може наћи велики избор ручних радова по веома приступачним ценама”,  каже секретарица Кола српских сестара Љиљана Капор.

„Изложба је прилика да обрадујете некога. Доста новца одваја се у хуманитарне сврхе, а део је намењен за рад наше организације”, додала је она.

У просторијама Кола српских сестара накит се може купити од 100 до 200 динара. Ту су и старе добре „куварице”, као и тканине за прекривање хлеба, тзв. лебаре, од 800 до 1.000 динара, плетени радови. Новосадски сликари нека своја дела радо уступају Колу српских сестара па се на продајној изложби могу наћи и слике по 30 до 120 евра. Цене плетених шалова, капа и рукавица, као и женских блуза, крећу се од 100 до 300 динара, а има и дечјих комплета за 500.

Изложба рукотворина, цвећа и здраве хране на првом спрату Спенса и продајна изложба „Отворена врата” у просторијама хуманитарне организације Коло српских сестара Епархије бачке, Париске комуне 32, отворене су до 9. марта

Кад је реч о Спенсовој осмомартовској продајној изложби рукотворина, цвећа и здраве хране, сам назив довољно говори. Мноштво је ту цветних аранжмана, декоративних кутија, уникатно рађених женских торби, слаткиша... Цена кактуса у мањим саксијама је 100 динара, док су аранжирани 1.200. Црвене руже у саксији могу се пазарити за 400 динара, док су орхидеје најскупље и цена им се креће од 800 до 1.000 динара. Уз несвакидашњу биљку, као што је „дрво новца”, дамама можете пожелети срећу и на том плану, а ту ситницу могуће је приуштити за 200 динара. Изузетно егзотични детаљи маме поглед с две тезге, а реч је о јединственом накиту у првом плану и понеком „хватачу снова”, који долази из индијанске културе. Цена минђуша је најповољнија, од 300 до 600 динара, наруквице коштају од 400 до 1.200, а огрлице, у зависности од тежине, достижу и 2.000 динара.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

„Накит је мешавина челика и сребра и због тога делује старински, јер је украшен кристалима и полудрагим камењем”, о тим радовима прича трговкиња Слађана Молнар.

„Намењен је свим генерацијама и различитим укусима. Током последња два дана приметила сам да већином долазе очеви са ћеркама у намери да изаберу савршен поклон за своје драге женске особе”, нагласила је Слађана.

Осмомартовски детаљи постепено се појављују и на пијацама, а данас и сутра сигурно ће цвеће преплавити тезге. Ових дана у понуди је цвеће у саксијама, при чему је цена једне 300 динара, а две се могу пазарити за 500. Цена сушеног цвећа је 100 динара, што може бити леп трајни детаљ, а појавили су се и зумбули по 250 динара.

С. Ковач и Б. Павковић

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

 

EUR/RSD 117.5673
Најновије вести