Дејан Мајсторовић Маестро, један од најталентованијих српских баскеташа

Дејан Мајсторовић је један од најталентованијих српских баскеташа који се, од како постоји овај спорт, често налазио на самом врху ФИБА 3х3 ранг листе играча.
1
Фото: Foto: Fibabasketball

Професионалну каријеру у баскету три на три започео је 2013. године игравши за тим Новог Сада.ејан Мајсторовић је један од најталентованијих српских баскеташа који се, од како постоји овај спорт, често налазио на самом врху ФИБА 3х3 ранг листе играча. Професионалну каријеру у баскету три на три започео је 2013. године игравши за тим Новог Сада.

Светској баскеташкој сцени је постао познат под надимком Маестро, због својих маестралних потеза на терену.

Ове године је био члан репрезентације Србије на летњим Олимпијским играма у Токију, где је освојио бронзану медаљу. Иако је треће место сјајан резултат за ово престижно такмичење, ипак је остао жал за златом којем смо се сви надали.

- Нисмо били задовољни бронзаном медаљом коју смо освојили на Олимпијским играма, али како време пролази, медаља има све већу тежину - изјавио је Дејан.

Иако је често био члан српске репрезентације, Олимпијске игре су те које су на њега оставиле посебан утисак.

- Представљати Србију на тако великом такмичењу је најлепши тренутак у мојој каријери и нешто о чему сам одувек сањао - додао је Дејан.

Поред овог посебног достигнућа, издвајају се три златне медаље са светских првенстава у Кини 2016, у Француској 2017. и на Филипинима 2018. године, као и сребрна медаља са турнира из Русије.

Може се слободно рећи да Србија, од како се организују ова такмичења, доминира на баскет теренима широм света. Дејан сматра да се на нашим игралиштима од детињства развија посебан доживљај и схватање баскета као игре.

- Од малих ногу смо на баскет теренима, кад изгубиш идеш кући, мислим да смо ту изградили тај победнички менталитет и карактер - навео је Дејан.

Без обзира што је Фиба релативно скоро издвојила баскет три на три као посебну дисциплину, Маестро је навео да је Кошаркашки савез препознао вредност и труд наших баскеташа и стога им омогућио услове да се што боље спреме за такмичења.

Дејан тренутно игра за тим из Уба и налази се на четвртом месту на Фибиној 3х3 листи играча, иако је често на њој проводио време и као првопласирани.

Б. Топаловић 

EUR/RSD 117.5042
Најновије вести