Jош један бесплатан Wi-fi на Штранду

Посетиоци Штранда добили су могућност коришћења још једног бесплатног сигнала за интернет(Wi-fi), а први сајт који “искочи” је “Дневников”. 
Dnevnikov sajt na vaj-faj internetu Štranda  Foto: J. Galić
Фото: „Дневник” на Штранду и дању и ноћу

Наиме, компанија „3G Store” је, у сарадњи с Јавним комуналним предузећем „Градско зеленило”, поставила 12 антена и платформу за пријављивање, те тај сигнал може истовремено да употребљава и до 10.000 корисника. Тако је “Дневников” сајт с мноштвом занимљивих вести дан и ноћ уз посетиоце највеће новосадске плаже.

Посебна карактеристика пријаве на сајт „3G Store” је и та што они који се улогују истог момента  буду упућени на сајт нашег листа www.dnevnik.rs. Приликом пријаве имају могућност избора између „Фејсбука” и „Инстаграма”.

– „3G Store” већ близу четири године квалитетно послује на територији Новог Сада и овим смо желели да изађемо у сусрет суграђанима, да од нас добију и нешто корисно јер само пуко узимање пара није наш циљ – рекао је директор те компаније Милан Чешљевић. – Желели смо да учинимо нешто корисно и проценили да Штранд, због великог броја посетилаца, има потребу за проширењем на пољу интернета.

Посебна карактеристика пријаве на сајт „3G Store” је и та што корисници буду упућени на сајт нашег листа www.dnevnik.rs. Приликом пријаве имају могућност избора између „Фејсбука” и „Инстаграма”

Компанија „3G Store” бави се програмом опреме за мобилне телефоне и таблете. У плану је и појачање сигнала да би њихов интернет могао да користи неограничен број посетилаца Штранда, а разлог због чега они, након успешне пријаве, бивају преусмерени на сајт www.dnevnik.rs је и тај што, како Чешљевић истиче, за тај медиј знају многе генерације, најпознатији је новосадски лист и већина поменутих генерација, како је рекао, одрасла је уз њега.

Thumbnail

Милан Чешљевић у разговору с нашом новинарком

Подршку, па чак и радост због усмерења корисника управо на сајт нашег листа, поготово су изразили старији суграђани, познатији као стари штрандароши, који већ деценијама традиционално време на најлепшој плажи на Дунаву проводе уз „Дневник”, али који, ваља и то додати, добро владају новом технологијом. Штампани примерак оставиће можда и код куће, али позабавиће се коришћењем интернета, што ће и у бази података фирме „3G Store” остати забележено.
 

Б. Павковић

EUR/RSD 117.0612
Најновије вести