Дружење деце у "Летњем распустилишту": Увек занимљиво уз нова пријатељства

Још једно „Летње распустилиште“ деци је донело бројне садржаје у Новосадском дечјем културном центру, где у различитим активностима квалитетно проводе време пред почетак нове школске године.
1
Фото: Б. Павковић

Ликовни програми, радионице спорта, менекенства, плеса, певања, друштвене игре, квизови знања, лего дружионице, мала школа програмирања и новинарства, и још много тога – свако ту може да пронађе нешто за себе. Мали новинари у оквиру радионице “Прес (пре)трес” готово свакодневно праве “Распуштене новине”.

- Први пут сам на “Распустилишту”, а до сад сам, поред радионице “Прес (пре)трес”, учествовала на програмирању, друштвеним играма, развоју гласа и у плесу, јер све ме то занима – објашњава Даница Маричић (11). – На новинарској радионици научила сам да интервјуишем, правилно напишем извештај и направим новине. То ми се посебно допада, јер бих волела да се из хобија бавим новинарством. „Распустилиште“ бих свима препоручила зато што овде никад није досадно, сви су веома љубазни, заиста је занимљиво и свашта се ново научи. Својим вршњацима и младима уопште желим да пробају да се баве оним што их занима, јер никад се не зна који их пут куда може одвести.

„Олимпијадица - радионица спорта и физичке културе“ обележава обе седмице „Летњег распустилишта“, док деца, кроз игру, савладавају полигоне и упознају основе неких од базичних спортова, као што су гимнастика и атлетика, развијају тимски дух и имају прилику да чују поједине занимљивости из историје спорта и физичке културе.

- Учествовао сам и на Лего радионици, али “Олимпијадица” ми се највише свидела – потврдио је осмогодишњи Реља Дробњак. – До сада смо радили атлетику, а спорт сам изабрао јер желим да будем у форми. Иначе, тренирам карате и пливање. Сан ми је увек био да постанем каратиста, а на пливање сам се уписао јер обожавам воду. Карате ми се свиђа јер учим да се браним ако ме неко нападне. „Распустилиште“ бих препоручио другарима зато што је забавно.

Фото: Б. Павковић

Један вид спорта и физичке активности, али и уметности, доноси и радионица савременог плеса.

- Други пут сам на “Распустилишту”, а учествујем углавном у плесу и балету - открива Теодора Проданић (12). – Плешем одмалена, похађам Студио “Арте Денс”. Овде смо имали и приредбу, научила сам доста тога, рецимо, како да у плесу пролазим кроз простор, да није све на истом месту и да је веома лепо дружити се кроз плес. “Распустилиште” бих препоручила зато што је изузетно занимљиво, много тога може да се научи и стичу се нова пријатељства. Овде свако може да пронађе активност која га занима.

 Б. Павковић

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести