ЕПК2021 - Бира се визуелни уметник за пут у Словачку

За избор визуелног уметника који ће учествовати у двомесечном резиденцијалном програму у Кошицама у Словачкој, Фондација „Нови Сад 2021“ расписала је конкурс који траје до 14. марта у поноћ.
epk
Фото: novisad2021.rs

Изабрани уметник боравиће од 1. маја од 30. јуна ове године у Кошицама, у оквиру програма за резиденције уметника и професионалаца у култури „Плантс АИР“ и у сарадњи с организацијом КАИР из Кошица.

Кандидати морају да буду пунолетни држављани Србије, с пребивалиштем на територији Новог Сада или партнерских општина из Зоне 021, односно Сремских Карловаца, Беочина и Ирига. Осим тога, морају да се баве визуелном уметношћу, да течно говоре енглески и да претходно нису учествовали у резиденцијалним програмима Фондације.

Учесници конкурса требало би да буду отворени за рад с локалним уметницима и спремни да раде на пројекту у вези с одређеним местом које одржава атмосферу града.

Како се наводи из Фондације, оцењивање кандидата обавиће се на основу претходног уметничког рада у области визуелне уметности, познавања енглеског језика и учешћа на међународним културно-уметничким програмима. Изабраном уметнику-резиденту плаћени су трошкови пута, смештај и хонорар. Детаљи конкурса могу се пронаћи на интерент сајту Фондације на адреси њњњ.нс2021.рс.

С. Кр

EUR/RSD 117.2118
Најновије вести