Гимназијалци привремено подстанари у Машинској школи

Због проширења и надградње Гимназије „Исидора Секулић”, 1.100 њених ђака наставу од другог полугодишта похађа у Средњој машинској школи, а тако ће бити наредних годину дана.
ф
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Гимназијалцима и њиховим професорима у Машинској школи је на располагању 35 учионица, зборница, библиотека, фискултурна сала, као и друге просторије неопходне да се настава несметано одвија.

По речима директорке Гимназије „Исидора Секулић” Ружице Вукобратовић, радови би требало да почну идуће среде, надградњом ће Гимназија добити још пет учионица и две библиотеке за природни и друштвени смер, а биће уређена и фасада. Реч је о великом и сложеном подухвату, али се директорка ипак нада да ће радови бити завршени раније, односно да ће мајсторима ићи наруку за сада блага зима.

– На располагању су биле две опције. Прва је била да део ученика остане у школи, а да део буде измештен, али из безбедносних разлога одлучили смо се за другу могућност, односно да ђаци уопште не бораве у објекту током грађевинских радова – објаснила је Ружица Вукобратовић. – Средња машинска школа је одабрана јер има капицитет да прими више од 1.000 ученика, настава код њих одвија се у једној, преподневној смени, и имају на располагању довољан број учионица и других просторија које могу задовољити наше потребе.

Како је истакла директорка Вукобратовић, Гимназија је тражила да се за њене ђаке зимски распуст продужи до 20. јануара, што је и одобрено, да би се преселиле све неопходне ствари и да би се професори добро припремили за наставу, а часови ће бити надокнађени радним суботама.

Како је потврдила, гимназијалци немају никакве замерке на „сеобу” јер је Машинска школа велика, лепа, уређена и чиста, а појачано је обезбеђење на ходницима и у дворишту.

– Захваљујем се директору Средње машинске школе Владимиру Гавранићу, колективу, али пре свега ђацима који су наше гимназијалце прихватили и учинили да се осећамо као код куће – нагласила је Ружица Вукобратовић, и додала да је то сјајан пример хуманости и солидарности двеју школа током великог подухвата, као и да је то лепа порука за све образовне установе у граду.

И млађим гимназијалцима и матурантима Исидоре Секулићдопада се у новој средини, сматрају је пространом и добро опремљеном

Средња машинска школа на свим пољима подржава младе и има добру и квалитетну сарадњу с многим школама, што говори у прилог поменутим околностима и сарадњи.

– Идеја о премештању у простор друге школе ми се допала јер волим промене, а кад смо стигли, свидело ми се још више – рекла је матуранткиња Гимназије „Исидора Секулић” Јелена Васић. – Пространо је и због тога уопште није гужва с обзиром на то да су ту све четири генерације из наше гимназије. То је још један од разлога због чега ми је драго што смо овде – можемо да виђамо другове из досадашње супротне смене. Нови простор ми пружа и већу инспирацију за рад.

Потврда о позитивној промени стиже и од млађих гимназијалаца.

– Школа ми се веома допада, ходници су пространи, а учионице су изузетно добро опремљене – навео је ученик другог разреда Друштвеног смера Владимир Бујак. – Свима је требало мало времена да се прилагоде јер ипак је то нови простор и различит распоред, мало је специфично и то што смо увек у другој смени, али мислим да су и остали које познајем задовољни и да промена никоме није тешко пала.

С. Ковач

Vd
31.01.2020 • 12:52
Cisto pranje pare kao i po obicaju od Isidorine gimnazije
Mama
31.01.2020 • 21:15
Nije bas tako bajno.Sva deca u istoj smeni,tesko stizu na vannastavne aktivnosti zbog nastave do 20 10,nova sredina..Prirodno-matematicki smer preopterecen drustvenim predmetima(sto nije slucaj u drugoj Gimnaziji).Sve u svemu,daleko od dobrog!
Jela
01.02.2020 • 12:45
Apsolutno se slažem sa prethodno navedenom konstatacijom. Sramotan potez i škole i direktorke
Nadogradnja koja započinje u februaru? U svemu su stradala deca i o tome niko nije razmišljao.
Jela
01.02.2020 • 12:57
Apsolutno se slažuem sa konstatacijom roditelja o pranju para. Kakva je to nadogradnja objekta koja započinje u februaru? Da li je neko uopšte vodio računa o interesima dece, popodnevnoj smeni, nedostatku vremena za vannastavne aktivnosti. Uostalom , čemu priča o školi u kojoj se , opšte poznato, stalno dešavaju sramotno velike naplate cena ekskurzije.... Izgleda da rukovodstvo ove škole živi u nekom nerealnom svetu , zaboravljajući da su cene maturskih ekskurzija veće od prosečne plate u Srbiji....
EUR/RSD 117.3076
Најновије вести