Годишњи концерт ОКУД-а „Бранково коло”

Миљеник публике у Сремским Карловцима, Омладинско културно-уметничко друштво „Бранково коло” одржало је у фискултурној сали Основне школе „23. октобар” годишњи концерт, обележивши уједно и 44 године постојања.
д
Фото: Д. Асентић

У једноипосатном програму, пред препуним трибинама фискултурне сале, чланови свих постава „Бранковог кола”, заједно с гостима из АКУД-а „Милица Стојадиновић Српкиња” из Буковца, те градским дечјим хором „Цвркутићи” и члановима музичке радионице и дечјм хором „Свети Роман Слаткопојац” приказали су широк дијапазон игара и песама из Србије. Под управом уметничких руководилаца Ђурђинке Царевић и Горана Станкова, у ОКУД-у функционишу четири играчке секције. Дечји састав окупља оне најмлађе, од пет до осам година. У дечјем припремном саставу играју нешто старији малишани, између девет и 13, у извођачком деца од 14 година па навише, док ветеранску секцију махом чине некадашњи играчи.

Осим музичко-играчког угођаја који су приредили својој верној публици, карловачки фолклораши су је даривали и дивним призорима на фотографијама које су настале у септембру у оквиру фото-конкурса под називом „Фото-пустоловина” у организацији Покрета горана Војводине. Чланови „Бранковог кола”, обучени у колоритне народне ношње, на различитим местима у Карловцима послужили су као фото-модели учесницима те специфичне пустоловине. Резултат тог рада, део фотографија насталих том приликом, изложен је током концерта, а остатак се може још увек видети у Еколошком центру „Радуловачки”.

Фото: Д. Асентић

Након годишњег концерта, од друге половине месеца, фоклораше чека заслужен краткотрајан зимски распуст. Директорка ОКУД-а Олга Рабреновић поручује да се све информације у вези с радом могу видети на „Фејсбук” страници – ОКУД „Бранково коло” Сремски Карловци. Осим тога за информације може се користити и број телефона 065/69-00-454.

З. Мл.

 

Пројекат „Јавни интерес у Сремским Карловцима” реализовала је „Панонија медиа” у сарадњи са „Дневником”. Ставови изнети у овом тексту нужно не узражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.5794
Најновије вести