Горње ливаде муче подземне воде

Комисија за представке и предлоге Скупштине Града Новог Сада уприличила је јуче седницу у Месној заједници Слана бара, на којој су становници овог дела града, као и са територије месних заједница Клиса и Видовданско насеље, имали прилику да кажу шта их тишти.
Deo naselja Klisa u Novom Sadu Foto: Dnevnik.rs
Фото: Део насеља Клиса у Новом Саду Фото: Дневник.рс

Према речима председника комисије Марка Јовановића, ово тело ради према истом принципу, али је од недавно разлика у томе што чланови одлазе у месне заједнице где разговарају са Новосађанима.

„До сада смо обишли МЗ Детелинару, Раднички и Југовићево, а ово је прилика да чујемо с каквим проблемима су суочени становници овог дела града“, рекао је Јовановић, напоменувши да им је циљ да посете и разговарају са мештанима свих 46 месних заједница, а приоритет имају оне са већим бројем становника.“ Грађани се углавном жале на проблеме комуналне и инфраструктурне природе, као и на обједињену наплату.“

Огњана Стојовић, заменик председника Савета МЗ Слана бара и секретар Вања Етински истакли су добру сарадњу са Градом, уз напомену да су увек спремни да приме грађане, саслушају њихове муке, предлоге, сугестије, а да им, колико је у њиховој могућности, изађу у сусрет.

Симо Басрак из Шаљапинове улице на Горњим ливадама био је најрасположенији за причу.

„Две деценије становнике наше улице мучи исти проблем, а то су подземне воде које дижу пут. Дакле, пут и канализација су горуће ставке. Када год се обратимо за помоћ, добијемо одговор да смо у плану “ између 2026. и 2030. године”. Платили смо све потребне дозволе, а кажу нам да смо нелегално прикључени на градски водовод!? Замерају нам на нерешеним имовинско-правним односима. Нама је циљ да уђемо у све легалне токове и да плаћамо све оно што потрошимо, а ваљда је то и у интересу града - запитао се наш саговорник, истичући да су његове комшије често приморане да се самоорганизују у настојању да једни другима олакшају живот.“

Фото: Део насеља Клиса у Новом Саду Фото: Дневник.рс

Преостале жалбе које су грађани поднели углавном су се односиле на недостатак пешачких и бициклистичких стаза, на изливање септичких јама услед појачаних падавина и неасфалтираних улица.

Председник Комисије Марко Јовановић је рекао да је свака представка и предлог коју су грађани поднели евидентирана и да ће бити прослеђена надлежним градским управама. По добијању одговора, Комисија за представке и предлоге Скупштине Града Новог Сада обавестиће грађане да ли ће и у ком временском периоду њихове представке и предлози бити решени.

„Сваки пут се трудимо да грађане благовремено обавестимо о судбини њихових жалби, а циљ нам је да их на сваком следећем окупљању буде што више. Људи треба да изнесу своје проблеме, а на нама је да им олакшамо пут до надлежних служби“, истакао је Јовановић.

        С. Савић

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести