Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић кум славе Града Бијељине

На позив градоначелника Бијељине Миће Мићића делегација Града Новог Сада на челу са градоначелником Милошем Вучевићем присуствовала је прослави славе Бијељине – Дана Светог Пантелејмона.
vucevic bijeljina, grad novi sad
Фото: Град Нови Сад

Обележавање градске славе уприличено је у оквиру манифестације ''Пантелински дани 2017. године'' која се у Бијељини одвијала од 30. јула до 9. августа уз богат културно-уметнички програм. Као кум градске славе Бијељине градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је литургији у цркви Светог Ђорђа, а затим литији кроз град уз ломљење славског колача.

„Велика је част за Град Нови Сад и за мене лично што сам кум славе града Бијељине. То је само још једна потврда успешне сарадње два града и два региона. Чврсте везе између Новог Сада и Бијељине резултат су добрих односа међу људима и због тога њих ништа не може да угрози. Град Нови Сад негује и унапређује односе и са другим градовима у Републици Српској, али и у Федерацији са свим местима где живе наши сународници. То је обавеза града који има титулу Српске Атине и који је седиште Матице српске, Српског народног позоришта, а однедавно и Европска престоница културе и омладине“, нагласио је градоначелник Милош Вучевић и честитао грађанима Бијељине славу пожелевши им добро здравље и благостање.

Фото: Град Нови Сад

Два градоначелника искористили су овај сусрет како би разговарали о потенцијалним модалитетима сарадње у виталним областима, са посебним акцентом на пољопривреди, с обзиром на упућеност тамошњих привредника на Институт за ратарство и повртарство ''НС семе'' и Међународни пољопривредни сајам.

Током свештене церемоније окупљенима се обратио и градоначелник Бијељине Мићо Мићић пожелевши свим гостима пријатан боравак, а својим суграђанима срећну славу, мир и добро здравље.

Фото: Град Нови Сад
citalac
10.08.2017 • 05:17
Srpske budalastine ,imamo para na bacanje ZA privatno kumske gluposti ,cuj slava bijeljine
EUR/RSD 117.5900
Најновије вести