Градски савет за здравство одлучио: Бољи услови рада за пет установа

Чланови Савета за здравствену заштиту, социјалну заштиту и друштвену бригу о деци и породици на јучерашњој седници прихватили су већином гласова Предлог одлуке о утврђивању мера којима се стварају услови за бољу доступност и приступачност коришћења здравствене заштите становништва у установама примарне здравствене заштите у Новом Саду и упутили га Скупштини града на разматрање.
Skupština grada Novog Sada Foto: Dnevnik.rs/R. Hadžić
Фото: Скупштина града Новог Сада Фото: Дневник.рс/Р. Хаџић

По прихваћеном предлогу, боља доступност и приступачност коришћења здравствене заштите обезбеђује се мерама којима се побољшавају услови за рад здравствених установа. То се односи на простор, опрему и друга средства за рад, а не обезбеђују се под условима прописаним законом којим се уређује здравствено осигурање. Мере се уређују за Дом здравља „Нови Сад”, Завод за хитну медицинску помоћ, Завод за здравствену заштиту радника, 3авод за здравствену заштиту студената и Апотеку „Нови Сад”.

Како је наведено у образложењу, доношењем новог Закона о здравственој заштити, преузета су оснивачка права над здравственим установама чији је оснивач Град Нови Сад. Преузимањем оснивачких права, обезбеђивање новца за функционисање здравствених установа прелази у надлежност АП Војводине, али се Граду Новом Саду оставља могућност да им обезбеди новац за постизање вишег стандарда задравствене заштите.

И. Ба.

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести