Хуманитарни „Исидорин базар” траје до петка

„У складу с духом новогодишњих и божићних празника, традиционални „Исидорин базар”, који заједнички припремају ђаци и наставници Гимназије „Исидора Секулић”, трајаће до петка, 22. децембра  у тој школи.
Humanitarni „Isidorin bazar” Foto: Gimnazija „Isidora Sekulić”
Фото: Фото: Гимназија „Исидора Секулић”

Реч је о продајној изложби новогодишњих украса, колача и Чајанки, у чијој припреми учествују проф. др Јованка Терзић, ученици, чланови Креативне радионице, професори и родитељи. Сав приход од продаје намењен је за лечење болесне деце, а из Гимназије су позвали све добронамерне и хумане суграђане да их посете.

Осим базара, у оквиру новогодишњих и божићних хуманитарних активности, уз помоћ координаторке Тима школе за хуманитарне активности Јелене Грубе, група ученика и професора посетила је почетком децембра кориснике услуга Геронтолошког центра „Оаза” на Лиману, где су извели пригодан уметничко-сценски програм и однели на поклон воће. Такође, група ученика првог разреда је с одељенским старешином прошле седмице посетила Свратиште за децу улице, однела на поклон слаткише и упознала се с радом тог центра.

Из Гимназије напомињу да су те акције мотивисане радошћу празничног даривања оних којима је пажња и помоћ најпотребнија, као и намером да нове генерације ђака наставе традицију хуманости по којој је та школа препознатљива.

Д. Ристић

EUR/RSD 117.1709
Најновије вести