Јачање односа цивилног друштва и државног сектора

Постојећи програми и извори финансирања у Србији представљени су младима јуче на првом националном фандрејзинг конгресу у Србији „OPENS 2019 FundCon” одржаном у Ректорату Универзитета у Новом Саду.
Prvi „Opens 2019 fundcon” otvoren u Rektoratu UNS Foto: Skupština Grada
Фото: Први „Оpens 2019 fundcon” отворен у Ректорату УНС Фото: Скупштина Града

Овде су, такође, организације и канцеларије за младе добиле прилику да чују о новим начинима прикупљања средстава, као и маркетинг кампањама. Конгрес, чија је идеја стварање простора за јачање професионалног односа између организација цивилног друштва и донатора, умрежавање и дељење искуства, организовао је Савез удружења „Нови Сад – Омладинска престоница Европе“ у сарадњи с Кровном организацијом младих Србије и „Колор прес групом”, уз подршку Савета Министарства омладине и спорта за филантропију и Канцеларије за сарадњу с цивилним друштвом.

– Од вас младих зависи да ли ће ваше визије и потребе бити препознате, а морају бити препознате на такав начин да заинтересују људе око себе – рекао је председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић на отварању конгреса и поручио младима да не дозволе да њихове визије и енергија буду пригушени. – У својим визијама будите „дрски” да тражите подршку, а имате идеалну прилику јер смо Омладинска престоница Европе, а ОПЕНС ће подржати добре идеје. Дајте визије како да овај град сутра буде боље место за живот него данас. Ми се трудимо да данас буде боље него јуче, али будућност је ваша.

        Н. Х.

EUR/RSD 117.1708
Најновије вести