ЈАВНИ ЧАС ФОЛКЛОРА Драгана Којића у петак у КС Барка ЛЕКЦИЈА ЧАЧКА, УЖИЧКОГ и ВЛАШКОГ КОЛА

У петак, 10. новембра, у 19 сати, у Културној станици Барка на Сланој бари (Ченејска 54, Нови Сад), уметнички руководилац и члан извођачког састава КУД "Светозар Марковић'', Драган Којић, одржаће Час фолклорне игре.
udruzenje penzionera folklor
Фото: novisad.rs

Новосађани обично имају прилику да као публика уживају и диве се онима који играју, а сада ће имати шансу да се и сами испробају у овој вештини.

Милош Којић, асистент на Факултету спорта и физичког васпитања, научиће нас да играмо Чачак, Ужичко и Влашко коло. Имаћемо прилику и да чујемо како је живети са фолклором и колико је овај начин рекреације важан за физичко и ментално здравље, посебно у позним годинама. Улаз је слободан.

Циљ пројекта ''Фолклор као начин живота'' је да демонстрацијом фолклорне игре и вредности које прате њено неговање и извођење, мотивишемо што већи број људи да упражњавају фолкорну рекреацију – да постану активни, да се друже, размењују искуства и знања. Овим интеркултуралним пројектом популаризује се наслеђе и традиција свих народа који живе у нашем Граду, утиче на изградњу свести о њиховом очувању и негује наш културни идентитет.

Фолклор спада у тзв. организовано вежбање које подразумева планиране активности, ван уобичајених дневних животних активности, са циљем побољшања здравља. Могу га играти сви и може бити прилагођен за различите нивое старости, знања...

Пројекат је подржала Управа за културу Града Новог Сада.

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести