Јесења цветна пијаца још данас на платоу код Спенса

НОВИ САД: Љубитељи цвећа, али и других корисних ситница, и данас имају прилику да посете “Новосадску цветну пијацу” на платоу код Спенса, пронађу нешто за себе и друге, или испуне амбијент у којем живе.
c
Фото: Dnevnik.rs

На последњој Цветној пијаци ове јесени, поред кућног и баштенског цвећа, садница и зачинског биља, посетиоце дочекују занатски и домаћи производи, мед, здрава храна и креативни радови, а за љубитеље квалитетног пића ту су, између осталог, јединствени ликери од малине.

Посетиоци код мене могу наћи углавном хризантеме, као и украсни кељ, дан и ноћ, ситне пузавице..., наводи продавачица Драгана Лазин из Каћа.

По њеним речима, хризантеме с пролећа имају младе изданке, који се током лета формирају, а цветају сад с јесени.

Изузетно је леп избор боја, различите су величине и цене. У зависности од величине и врсте биљке, цене се крећу од 80 до 350 динара. Тренутно људи највише купују хризантеме. Убрзо ће бити обележени Сви свети, па то цвеће носе на гробље, а за терасе и баштице обично купују дан и ноћ. Украсни кељ је фантастична биљка и што је јача зима, шара на његовом листу је већа, па шаренило све више долази до изражаја. Добро подноси мраз, сади се у саксију или баштицу и остане целе зиме напољу, што је посебна погодност. Имам мало и собних биљака – хлорофитум, који најбоље прочишћава ваздух у затвореном простору, алоју, дрво новца, собни бршљан и сличне, вели наша саговорница.

Цветном пијацом Покрет горана Новог Сада обележава 30 година “Новосадског пролећа” и 60 година постојања и рада.

Текст и фото: Б. Павковић

EUR/RSD 117.5822
Најновије вести