ЈГСП: Смањен број полазака због 125 возача на боловању

У ЈГСП „Нови Сад“ у овом моменту 125 возача на боловању, те је то једини разлог због којих је предузеће морало да редукује поласке на градским линијама, а не и да отказује линије, наводи се у саопштењу овог предузећа.
gsp autobus, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Како је јавности већ познато, када је почела глобална криза са недостатком возача, ЈГСП „Нови Сад“ није чекао скрштених руку, већ је предузето низ мера како би тај проблем био решен. О томе говоре и конкретне бројке – број возача 31. 12. 2017. године био је 606, док их на данашњи дан има 629.

То је истина, као и да је приоритет у пословању ЈГСП „Нови Сад“  и даље искључиво организација квалитетног превоза, о чему довољно говори податак да је за претходних десет година у бољи превоз Новосађана уложено близу четири милијарде динара. У циљу најбољих услова за превоз Новосађана, у периоду од 2012. до 2021. године за 3,777 милијарди динара набављено је укупно 137 аутобуса. Како би аутобуси увек били спремни за превоз грађана Новог Сада, изграђена је и нова зграда Техничког прегледа од 647 квадрата. У потпуности је извршена и замена свих киоска на терминалу у Шафариковој улици и на полазним перонима на Међумесној аутобуској станици, а тренутно се ради на изградњи наткривених, долазних перона на Станици. Реконструисан је велики број постојећих и изграђен значајан број нових аутобуских

стајалишта. Уведен је нови, модеран систем електронског плаћања и информисања NSmart, који доноси значајне бенефите путницима и предузећу и није „гледање у пасуљ“, већ је прецизна апликација која приказује долазак аутобуса на стајалиште у реалном времену.

Истина је и да ове године очекујемо да Нови Сад добије прве „зелене“ аутобуске линије, будући да је у току јавни позив за куповину 10 нових, нископодних и 12 метара дугих стандардних електричних аутобуса са припадајућим станицама за пуњење.

Због свих ових истина Новосађани знају да су они приоритет градског превозника. Уз свесрдну помоћ и разумевање актуелне градске власти, ЈГСП „Нови Сад“ ће и даље наставити да се развија и улаже у најбоље услове превоза за све грађане Новог Сада – наводи се у саопштењу које је уједно и одговор на изјаву председника Градског одбора Народне странке Борислава Новаковића, везано за саопштење о редуковању појединих аутобуских полазака.

EUR/RSD 117.5235
Најновије вести