ЈКП „ПУТ”  До Буковца осам успоривача брзине

Након осам улица асфалтираних у Каћу током претходне недеље (Светозара Марковића, Радничка, Народне војске, Николе Тесле, део Вука Караџића...), грађевинске екипе „Пута” настављају радове.
Građevinske ekipe JKP „Put” rade punom parom  Foto: F. Bakić
Фото: Грађевинске екипе ЈКП „Пут” раде пуном паром  Фото: Ф. Бакић

По речима Биљане Ћубић, задужене за односе с јавношћу у том предузећу, радници ЈКП „Пут” ангажовани су у Светосавској, где санирају оштећене делове тротоара, затим на паркингу код манастира Васкрсења Христова, и на уређењу банкина у улицама Здравка Челара, Петра Драпшина и Симе Шолаје. Осим тога, завршено је и асфалтирање већег броја платоа на аутобуским стајалиштима у Каћу.

– У Петроварадину се приводи крају санација коловоза у Улици Динка Шимуновића, у којој је урађено и проширење од 60 центиметара – наводи Биљана Ћубић, уз напомену да је након тога асфалтирано 310 метара коловоза. – Осим главног дела улице, асфалтирана су и три крака који се простиру бочно с главног правца. Почетком седмице изграђено је осам успоривача брзине од асфалта на путу за Буковац, које ће Одељење сигнализације ових дана обележити хоризонталном и вертикалном сигнализацијом.

Обимни радови на обнављању путне инфраструктуре одвијају се и у Ветернику, где је од почетка сезоне асфалтирано 28 улица, а до краја године је у плану да се новим асфалтом пресвуче још десетак. 

– Нови асфалт је за сада постављен у Улици српских јунака, Краља Милутина и Девет Југовића – вели Биљана Ћубић. – Почетком недеље започети су радови у Футогу, у улицама Бранка Радичевића, Јоакима Вујића, Марка Јелисића и Деветорице браће Вајагић, а у плану су радови и у улици  Душана Кошутића. 

Што се Новог Сада тиче, једна грађевинске екипа је ангажована на Сајлову, где су после санације туцаничких коловоза у току поправке коловоза асфалтом, а по списку улица који је доставила Месна заједница.

Уласком у новембар активира се традиционално и Зимска служба тог предузећа.

– Зимска служба се, без обзира на лепо време, припрема, будући да је по Закону о безбедности саобраћаја у обавези да од 1. новембра до 1. децембра организује ноћна дежурства – каже наша саговорница. – Дежурства трају свакодневно од 20 часова до 8 часова идућег јутра, с два возила с посипачима и опремом, а уколико буде потребе, интервенисаће у складу с временским приликама. Подсећам да је од 1. децембра Зимска служба ЈКП „Пут” у обавези да дежура пуна 24 часа и да буде у првом степену приправности.     

С. Савић

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести